Bitcoin 40 Bin Doların Altında: İşte Ani Düşüşün Olası Nedenleri!

2022, kripto para piyasası için kötü başladı. Coinmarketcap’a göre, kripto para piyasası değeri bugün yüzde 5’ten fazla düşerek 1,88 trilyon dolara geriledi. Bitcoin (BTC), yüzde 7’nin üzerinde düşüşle 38.750 dolara kadar çakıldı. BTC, yıl başından bu yana yüzde 15’lik bir kayıp yaşadı ve an itibariyle 38.933 dolardan işlem görüyor.

S&P 500 ve Nasdaq’taki düşüş, Bitcoin fiyatını etkilemiş olabilir

Bitcoin, 40 bin dolardaki kritik desteği kaybederken, Ethereum da yüzde 8’in üzerinde bir düşüşle 3 bin doların altına geriledi. Cardano yüzde 11’in üzerinde düşerken, XRP, Polkadot, Litecoin Solana, Terra, Stellar da son 24 saat içinde yüzde 5 ila 15 aralığında düşüş kaydetti. Dogecoin yüzde 9’un üzerinde düşüşle 0.1487 dolara, Shiba Inu ise yüzde 8’lik düşüşle 0.00002589 dolara geriledi. Son dönemde BTC, borsa ile yüksek korelasyon içerisinde. Perşembe günü Wall Street, önemli ölçüde düşüş yaşadı. Nasdaq bu hafta neredeyse yüzde 5 düşerken,  S&P 500 ise  üst üste üçüncü hafta düştü.
 
ABD 10 yıllık hazine getirileri bu haftanın başlarında yükselirken, yükselen oranlar yatırımcıları Bitcoin gibi daha riskli varlıklardaki pozisyonlarını terk etmeye zorladı. Getiriler fiyatlara ters yönde hareket eder. ABD Fed daralması, kripto paralar gibi düzenlenmemiş piyasalar için kötü bir gelişme. Daralma, Fed’in menkul kıymetler ve tahviller de dahil olmak üzere yeni varlık alımlarını yavaşlattığı süreçtir. Fed’in daralması ve artan faiz oranları, küresel likiditenin daralmasına ve nihayetinde Bitcoin’in fiyatını etkilemesine neden olabilir. Kripto endüstrisi, son zamanlarda dijital varlıkların hızlı büyümesine yönelik şüphecilik nedeniyle çeşitli düzenleyici tehditlerle karşı karşıya kaldı.

SEC başkanı ve Rusya’dan çarpıcı açıklamalar geldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun 2022’de dijital varlıklarla ilgili odak noktası kripto para borsaları olacak. Rusya’nın merkez bankası dün, Rusya genelinde Bitcoin madenciliği ve kripto para ticareti yasağı önerdi. Dijital varlık yöneticisi CoinShares bir raporda, 14 Ocak’ta sona eren haftada dijital varlık yatırım ürünlerinin net çıkışlarının toplam 73 milyon dolar olduğunu söyledi. Huobi’nin son raporu, Bitcoin’in bu yıl ayı piyasasına gireceğini de öngörüyor.
 
Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak 69 bin dolara ulaştı, ancak o zamandan beri BTC fiyatını koruyamadı ve düşmeye devam etti. BTC fiyatı, 40 bin dolarlık önemli seviyenin altına indi ve şu anda 38.800 dolardan işlem görüyor. Bu hafta boyunca birçok uzman BTC’nin 30 bin dolar seviyesine düşeceğini tahmin etmişti. Daha fazla BTC haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!