Sinyal Geldi: Bitcoin 2 Hafta İçinde 48 Bin Dolara Çıkabilir!

Tanınan kripto para analisti Carl Runefult, Bitcoin(BTC) fiyatının önümüzdeki iki hafta içerisinde 48 bin dolar seviyesine ulaşacağı konusunda öngörüde bulundu. Analist, Bitcoin’de büyük bir ralli anlamına gelen bir yükseliş grafiği modeli belirlediğini söylüyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bazı analistler ise, Carl’ın tahmininin aksine Bitcoin fiyatındaki yeni gelişmelerin spot alıcılar adına kötü olduğunu savunuyorlar.

19.600 dolar, yatırımcıların beklediği en düşük seviye olabilir mi?

Tanınan analist Carl Runefult, BTC’de bir yükseliş grafiği modeli belirlediğini ve lider kripto para biriminin benzeri görülmemiş bir ralli ile yükselişe geçeceği konusunda bir öngörüde bulundu. Kripto Twitter’da yer alan analistler, ekonomik faktörlerin ve politika kararlarının bir araya gelmesinin, oluşan durgunluğa rağmen BTC fiyatını nasıl yükseltebileceğini açıkladılar.

Analist Carl Runefult, 19.600 dolar fiyat seviyesini bir dip olarak belirlediği Bitcoin fiyat trendi hakkında yeni bir video yayınında bulunduğu belirtiliyor. 2017-2018 boğa koşusu için en yüksek fiyat seviyesi olmasından dolayı muhtemelen en düşük seviye olarak 19.600 dolar tahminin olduğunu savunuyor. Analist Runefelt şunları söylüyor:

Ya bu 19,600 dolar dip ise? Ya bu sıçrama ve büyük yükselişin tersine dönmesiyse?

Runefelt, yükseliş eğiliminin tersine dönmeden önce BTC fiyatının 19.600 dolarda dibe vurma olasılığını araştırdığı açıklıyor. Bu seviyesinin ardından gelecek 48 bin dolara kadar devam edecek büyük bir ralli için zemin hazırlığı olduğunu savunuyor.

Analistler, Bitcoin fiyat trendinde geri dönüş belirtileri olduğunu söylüyor

İlginç bir şekilde, varlığa yönelik piyasa duyarlılığının bir göstergesi olarak kabul edilen Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’ninde bugün itibariyle Korkudan Tarafsıza döndüğü belirtiliyor. Göstergenin, Korku ve Açgözlülük aralığında piyasanın genel olarak lider kripto para BTC üzerinde tarafsız olup olmadığını gösteren 1-100 arasında bir ölçeğe sahip olduğu bilinmektedir. Venn Link Partners CEO’su Cici Lu, BTC piyasasının dip noktasını bulmuş olabileceği görüşünde olduğunu söylüyor. Lu, Bloomberg ile gerçekleştirdiği yayında şunları söylüyor:

Kaldıraçlı pozisyonların tasfiyesi bitmiş görünüyor.

BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale, BTC’nin aylık kapanışını yakından takip ettiğini ve BTC’nin 19 bin dolar ila 20 bin dolar fiyat seviyesi arasındaki destek seviyelerini yeniden test ediyor olduğunu belirtiyor. DiPasquale, lider kripto para için şunları söylüyor:

Bu aralıkta oluşacak başarılı sıçramalar, boğalara devam eden bir ralli adına sağlam bir temel sağlayabilir.

BTC fiyatı son 7 gün içerisinde yüzde 5.8 oranında bir artış yaşadı. Son 24 saat içerisinde 0.2 yükselişle şu anda 23.803 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!