Santiment’ten Kritik Rapor: Bu Altcoin Birikim Aşamasında!

Kripto para analitik şirketi Santiment, yayınladığı son raporda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Chainlink’e (LINK) dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Santiment: Balinalar, 6 haftadır Chainlink (LINK) biriktiriyor

Santiment, Bitcoin’in 30 bin doların altına düşmesinden sonra piyasadan çıkan trader’ların, yatırımcıların ve tasfiyesinin genellikle sonunda “ dikkate değer bir sıçramaya” yol açtığını söylüyor. Şirket, “Bitcoin 33.900 dolara kadar düşerken, trader hissiyatı altı haftanın en düşük seviyesine düştü. Böylesi durumlarda, yatırımcılar piyasadan ayrılırken, BTC fiyatı sonunda toparlanma sürecine girer” ifadesini kullandı. Lider altcoin Ethereum (ETH) söz konusu olduğunda, Santiment, önemli bir metriğe dikkat çekti. Şirket, ETH’deki kârlı işlemlerin zarardaki işlemlere oranının 42 ayın en düşük seviyesine düştüğünü ve bir dip işaretinin yaklaştığını söylüyor. Ethereum, an itibariyle 2.389 dolardan işlem görüyor.
Santiment ayrıca, çeşitli blok zincirlerinin akıllı sözleşmelerine zincir dışı veriler sağlayan merkeziyetsiz bir ağ olan Chainlink’e (LINK) de dikkat çekiyor. Santiment verilerine göre, LINK fiyatın Eylül 2020’de en son kaydedilen seviyelere düşmesiyle birlikte balina birikimine tanık oluyor. Şirket, “18 ay içinde ilk kez,  Chainlink 10 doların altına düştü. Bununla birlikte, balinalar son 4-6 hafta boyunca birikim modunda kalıyor gibi görünüyor.” açıklamasını yaptı. Altcoin LINK, an itibariyle 8.72 dolardan işlem görüyor.

Analist Joe Parys, yatırım yaptığı 4 altcoin projesini açıkladı

Analistlere fiyat analizi ve metrikler konusunda eğitim veren Joe Parys, kripto piyasasında bulunan mevcut birçok fenomeni yetiştirdiği biliniyor. Piyasa için çok önemli bir isim olan ünlü uzman, Bitcoin ve altcoin projeleri hakkında lginç değerlendirmelerde bulundu. Daha önce Bitcoin yatırımları ile gündemden düşmeyen başarılı stratejist, son dönemlerde ise daha çok altcoin yatırımı yaptığını ifade etti. Analist, her ne kadar düşük piyasa değerli altcoin’ler satın almasa da, Joe Parys’nin yatırım yaptığı ürünler süreç ilerledikçe ciddi miktarda değer kazanıyor.
Joe Parys’nin son yaptığı açıklamasına göre ünlü milyarderin bu 4 tane altcoini satın aldığı öğrenildi: Polygon (MATIC), Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) ve Solana (SOL). Her zaman yatırımı çeşitlendirmenin önemine değinen uzman, şuan itibariyle gayrimenkul, altın, gümüş, Bitcoin ve bu 4 altcoin’e sahip olduğu bilinmekte. Petrol yada enerji yatırımlarına yönelmeyen Parys, ilerleyen süreçte Ethereum‘un rakibi olarak görülen bu altcoin’lerin ciddi bir boğa yaşayacağını iddia ediyor.   Halen Bitcoin ve kripto para piyasası için boğa koşusunun sonuna gelinmediğine inanan Parrys, 2022 yılı bitmeden bir yükseliş serüveni daha yaşanacağına inanıyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!