Bir DeFi Projesi Daha Hacklendi: Projenin Altcoin’i Fena Çakıldı!

Bugün başka bir DeFi projesi daha hacklendi. Bu sefer, kurban popüler Bondly Finance oldu. Bondly’nin fiyatı yüzde 60 oranında değer kaybetti.

Projeye yetkilileri uyarıda bulundu!

Görünüşe göre merkeziyetsi finans (DeFi) sektörü, bilgisayar korsanlarının  hedefi olmaya devam ediyor ve bu sefer oldukça popüler olan projelerden biri saldırıya uğradı. Söz konusu protokol, dijital işletmelerin ve varlıkların satışı için bir ödeme altyapısı sağlamayı amaçlayan bir proje olan Bondly Finance. Birkaç saat önce bir tweet’te, arkasındaki ekip protokolün tehlikeye atıldığını ve kullanıcılara tüm işlemi derhal durdurmalarının tavsiye edildiğini açıkladı. Tweet’te şu ifadelere yer verildi:

 Bondly Topluluğunun Dikkatine:

Ne yazık ki, bir hacker tarafından saldırısına uğradık. Bondly işlemlerinizi durdurmanızı tavsiye ediyoruz. Gerekeni yapacağımızdan ve en kısa zamanda harekete geçtiğimizden emin olabilirsiniz. Daha fazla bili için bizi izlemeye devam edin!

An itiraiyle, projenin resmi Twitter hesabında veya Telegram gruplarında daha fazla bilgi mevcut değil ve topluluk güncellemeleri bekliyor. Saldırıdan sonra yapılan açıklama sonrası, ekosistemin yerel tokenı Bondly’nin fiyatı birkaç saat içinde yüzde 60’tan fazla düştü. Son zamanlarda DeFi projeleri hacker saldırıyla gündeme geliyor.

DeFi hacker ve rug pull saldırılarının adresi haline geldi

Kripto para birimi sektörü geçtiğimiz ay yeni bir ”rug pull’ vakasıyla karşı karşıya kalmıştı!  Devasa kazançlar vaat eden bir DeFi projesi değerinin yüzde 99’unu kaybetmişti. Rug pull, kripto para geliştiricilerinin, bir projeyi terk ettiği ve bütün fonlarını çekerek likitsiz bırakıp kaçtığı, kriptopara endüstrisinde kötü niyetli bir hareket olarak bilinir. Farming’i günler önce başlatan ve tamamen anonim bir ekiple çalışan DeFi projesi WhaleFarm, sektördeki en son rug pull yoluyla yatırımcılardan 2 milyon dolardan fazla para çaldı.

Beklendiği gibi, kripto para biriminin değeri dakikalar içinde neredeyse yüzde 100 düştü. Geçen  ayın başlarında piyasaya sürülen WhaleFarm, BNB, BUSD, USDT, BTC, ETH, ADA, DOT ve LINK dahil olmak üzere çok sayıda kripto paranın stake edilmesiyle yüzde 7.217.848’e varan APY kazanma fırsatı sunduğu için yatırımcılara yüksek vaatlerle başladı. Aynı ekip, Twitter sayfasını ve resmi Telegram grubunu sildi ve bu, bunun gerçekten bir rug pull olduğunun kanıtı olarak değerlendirilebilir. İlk tahminler çalınan miktarın 2,3 milyon dolar civarında olduğunu gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!