ABD’nin Son Teşvik Hamlesine Rağmen Kripto Para Borsalarına Nakit Girişinde Artış Görünmüyor

Kripto para borsaları, ABD hükümetinin son 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinin ardından artan ticaret faaliyetlerinden pay alamadı. Daha önce dağıtılan teşvik paketleri sonrası kripto para borsalarına ciddi anlamda nakit girişi yaşanmıştı. Özellikle Z kuşağından kripto para yatırımcıları, verilen nakit destekleri kripto para piyasasında değerlendirmeyi tercih etmişti.

Son günlerde Bitcoin (BTC) alımlarına olan düşük talep, kripto para topluluğun da dikkatini şimdiden çekti. ABD merkezli kripto para borsası olan Voyager’in CEO’su son daha önceki teşvik paketlerinin borsalara önemli nakit girişi ile sonuçlandığını, sadece bunun için biraz daha erken olduğunu belirtti.

Borsalara Nakit Girişi Neden Azaldı?

Kripto para borsalarına düşük katılımın birçok farklı sebebi bulunuyor olabilir. Bunlar arasında perakende tüccarların, son birkaç ay içerisinde oldukça iyi performans gösteren teknoloji hisse senetleri ve kripto paralara yatırım yapmayı duraklatmayı tercih etmiş olması olabilir.

Perakende tüccarların geri çekilmesinin farklı makroekonomik faktörleri de olabilir. ABD ekonomisi pandeminin neden olduğu durgunluktan yavaş yavaş çıkarken, tüketiciler nakit harcama konusunda, salgının başlarına göre daha rahatlar. Bunun en güzel örneği ise JPMorgan tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz aya göre kredi kartı harcamalarında gözle görülür bir artış mevcut.

Diğer bir yandan potansiyel Bitcoin alıcılarının, artan BTC fiyatlarının artık yatırım için uygun olmadığı düşüncesine kapılma ihtimali de var. Sonuç olarak son teşvik paketi ile birlikte Bitcoin’in kesin bir şekilde 60.000 dolar seviyesini geçeceğine inanan birçok yatırımcı hayal kırıklığı yaşadı. Tabi ki teşvik paketinin dağıtımı halen devam ettiği için son teşvik paketinin kripto paralar için olumsuz olduğunu söylemek için oldukça erken.

Bitcoin (BTC) yazım itibari ile 55.131 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Comments (0)
Add Comment