Binance Fonuna 150 Başvuru: Bu Altcoinler de Katıldı!

Kripto para borsası Binance, devreye giren ve sektörde yer alan bazı şirketlerinde yer aldığı fon desteği hakkında açıklama yaptı. Kripto şirketlerinin de katkı sağladığı 1 milyar dolar değerindeki fona talep fazla. Binance tarafından yapılan açıklamalara göre, fondan destek talep eden yaklaşık 150 girişim var. Ayrıca dikkat çeken altcoinler ve kuruluşları fonda yer alıyor.

Popüler altcoinler, Binance’in destek fonunda yer alacak

Önde gelen kripto borsası Binance, sorun yaşanan altcoinler ve projeleri için endüstri kurtarma fonu hazırladı. Sıkıntı yaşayan kripto şirketleri için şu anda hazır 1 milyar dolarlık bir destek bulunmaktadır. Kurtarma fonu finans kurumu Jump Crypto ve yatırım firması Polygon Ventures gibi bazı büyük kuruluşların dikkatini çekti. Fon için katkı sağlayan altcoinler’in şirketleri ise şu şekilde:

  • Jump Crypto
  • Polygon Ventures
  • GSR
  • Aptos Labs
  • Animosa Brands
  • Kronos

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Binance CEO’su CZ, fonda yer alan ve destek sağlayan altcoinler’in firmaları hakkında konuştu. CZ, şirketlerin yaklaşık 50 milyon dolarlık ilk toplam taahhütle kurtarma fonuna katılım sağladıklarını açıkladı. Diğer yandan şirket, duyuru sonrasındaki toplam rakamı paylaştı. Aktarılan bilgilere göre şuana kadar fon kapsamında destek isteyen yaklaşık 150 girişim var. Bahsi geçen fon, BTC ve altcoinler’in ciddi düşüşler gördüğü FTX krizi döneminde açıklandı. Kurtarma fonu, krizin etkilerini düşürmek için planlandı ve geçtiğimiz hafta duyuruldu.

Bunlarla birlikte Binance, 1 milyar BUSD’lik ilk taahhüdü de fon adresinde doğrulanabilmektedir. Ayrıca, diğer katılımcıların adreslerine de önümüzdeki hafta içerisinde ulaşması beklenmektedir.

Adresler paylaşılacak

Katılımcılardan, kurtarma fonunun başvuru sürecinden itibaren yapılması istenilen bazı detaylar var.  Özellikle, yatırım fırsatlarına erişim sağlayabilmek için taahhüt edilen sermayenin bir kenara ayırılması beklenmektedir. Yapılan açıklamalara göre ilk finansman, stabilcoin yada başka bir token türü ile gerçekleşebilir. Tüm bunlarla birlikte fonun, şeffaflık altında olması için halka açık adreslerin paylaşılması da gerekmektedir.

Girişimin 6 ay kadar süreceği esnek bir yapıya sahip olduğu bildirilmektedir. Diğer yandan Binance, kurtarma fonunun bir yatırım fonu olmadığını belirtiyor. Binance, destek talep eden altcoinler ve kuruluşlar için miktarın daha da arttırılmasının mümkün olduğunu açıkladı:

İhtiyaç duyulması durumunda yakın gelecekte yatırımın 2 milyar dolara çıkartılması planlanmaktadır.

Binance CEO’su CZ: “FTX’in çok fazla büyümesine izin verdik”

Kripto para borsası FTX’in çöküşüyle birlikte çok konuşulan isimlerden biri de şüphesiz Binance CEO’su oldu. CEO Changpeng Zhao, gerçekleştirdiği son röportajında kurtarma fonundan bahsetti. Ayrıca, kripto endüstrisi hakkında görüşlerini aktardı. Genesis’le birlikte birkaç şirketin daha FTX krizinden etkilenebileceğini söyledi. Ancak CZ, bu şirketlerin etkilerinin çok daha az olacağını söylüyor.

Son olarak ise CEO şunları söylüyor:

FTX konusunda o paylaşımları yapmakta geç kaldım. Burada kendimi de suçluyorum. Kripto para endüstrisi olarak FTX’in fazlasıyla büyümesine izin verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!