Binance ve Mastercard Duyurdu: Bu 12 Altcoin İçin Müjde!

Dev kripto para borsası Binance ve ödeme devi Mastercard, yaptığı son işbirliği ile beraber Brezilya’da ön ödemeli bir kripto kartı piyasaya sürdüğünü açıkladı! Bu altcoin projeleri için müjde! İşte detaylar…

Dev kripto para borsası Binance ve ödeme devi Mastercard yeni işbirliği duyurdu!

Önde gelen kripto para borsası Binance ve ödeme devi Mastercard yeni açıklamalarla beraber işbirliğini duyurdu. Bir blog gönderisine göre kart, Brezilya’daki tüm Binance kullanıcılarının geçerli bir ulusal kimliğe sahip olarak kullanılabilecek ve kullanıcıların Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance USD dahil 13 kripto para birimi ile ödeme yapmalarına ve faturalarını ödemelerine olanak tanıyacak.

Dev kripto para borsası, yapılan her işlem için yüzde 0,9 işlem ücreti alacak. Öte yandan kart, yapılan işlemler karşılığında yüzde 8’e varan nakit para iadesi fırsatı sunarken ATM’den yapılan işlemlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Bununla beraber Binance’in sözcüsü tarafından verilen demeçte, ürünün anlık olarak test aşamasında olduğunu ve “önümüzdeki haftalarda yaygın olarak kullanıma sunulacağını” söyledi.

Dev kripto para borsasının Brezilya genel müdürü Guilherme Nazar, şu sözleri aktardı:

“Brezilya, Binance için son derece alakalı bir pazar ve yerel kullanıcılar için yeni hizmetlere yatırım yapmanın yanı sıra ülkedeki blockchain ve kripto ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz”

Öte yandan dev kripto para borsası, 2022’de yürütülen bir Mastercard çalışmasına atıfta bulunarak, Brezilyalı tüketicilerin yüzde 49’unun son 12 ayda kripto kullanarak en az bir işlem yaptığını iddia ederken, küresel ortalamanın yüzde 41 olduğuna dikkat çekti. Dev kripto para borsası, benzer bir duyuruyu Ağustos ayında Arjantin’de yaptıktan sonra yine Mastercard ile ortaklaşa Brezilya’da kartını piyasaya sürdü. Şirket, Ağustos 2020’de Avrupa Ekonomik Alanı’nda benzer bir teklif sunmuştu.

Brezilya’daki Mastercard başkanı Marcelo Tangioni basın açıklamasında, “Brezilyalılar kripto para birimini bir yatırım varlığının ötesinde kullanmaya hevesli” dedi.

Bu altcoin projeleri sunulacak!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere bu ortaklıkla beraber Brezilya’da kullanıma sunulacak Binance Card, Bitcoin ve bu altcoin projelerini kullanıma sunuyor. Stablecoin olarak Binance USD (BUSD) ve Tether (USDT) bulunurken, diğer altcoin’ler ise şu şekilde:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Binance Coin (BNB)
  • Cardano (ADA)
  • Polkadot (DOT)
  • Solana (SOL)
  • Shiba Inu (SHIB)
  • Ripple (XRP)
  • Polygon (MATIC)
  • Chainlink (LINK)
  • Santos FC Fan Token (SANTOS)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!