Binance İngiltere’de Baltayı Taşa Vurdu: Yetkili Kurumdan Zehir Zemberek Açıklama

İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA) Çarşamba günü, önde gelen kripto borsası Binance’in etkin bir şekilde denetlenemediğini ve kullanıcıları finansal riske maruz bıraktığını belirten bir rapor yayınladı. Binance için zor günler kapıda.

Kurumdan sert tavır: ”yasak kararını web sitende ve tüm iletişim kanallarında yayınla”

25 Haziran tarihli FCA bildirimi, Binance’in yatırımcılar için önemli bir risk oluşturan “karmaşık ve yüksek riskli finansal ürünleri” üzerine yoğunlaşyor. Raporda şu ifadelere yer verildi:

Binance’ın bugüne kadarki taahhütlerine dayanarak, FCA, firmanın etkin bir şekilde denetlenmeye muktedir olmadığını düşünüyor.

Binance’a  gönderilen bildirimde FCA, borsanın kripto para yatırımlarında danışmanlık, saklama ve işlem yapma gibi Nisan 2018’de izin verilen faaliyetleri durdurmasını istedi. Finansal gözlemci Binance’den FCA’nın “Binance Markets Limited’in Birleşik Krallık’ta herhangi bir düzenlenmiş faaliyette bulunmasına izin verilmediğini” yazan kararını göstermesini istedi. Bu, mesajın http://www.binance.com web sitesinde ve diğer tüm iletişim kanallarında ve sosyal medyada açık şekilde görüntülenmesi anlamına geliyor. Borsadan ayrıca reklamları ve promosyonları kaldırması ve “gereksinimleri karşılamak için attığı adımların yazılı onayını sağlaması” istendi.

Binance açıklama yaptı

FCA, Binance’e kısıtlamalar getirmenin, düzenlenmiş faaliyeti yerine getirmeme, Etkili Denetim Eşiği Koşulu’nu karşılamama ve tüketiciler için uygun bir koruma derecesi sağlamama gibi üç ana nedeni belirtti. Bildirime göre Binance, kara para aklama ve terör finansmanına karşı belirgin önlemleri gösteren iş planının ve stratejisinin nihai taslağını da paylaşamadı. Bu bağlamda Binance, şu açıklamayı yaptı:

Tüketicileri koruyan, yeniliği teşvik eden ve sektörümüzü ileriye taşıyan politikalar geliştirmek için düzenleyiciler ve politika yapıcılarla birlikte çalışmaya kararlıyız.

Binance, dünya genelinde düzenleyicilerin hedefindeydi ve uyum çabalarını hızlandırdı. Bu çabada, kripto para borsası, tüm Binance kullanıcıları için daha düşük kaldıraç seçenekleri ve katı KYC gereklilikleri getirdi. Borsa, tüm piyasa manipülasyonu iddialarını reddetti ancak yine de Almanya, Malezya ve Güney Kore de dahil olmak üzere çok sayıda yargı alanından direnişle karşı karşıya. Ancak düzenleyici, web sitesi İngiltere’deki varlığına bağlı olmadığı için Binance.com’u kullanan İngilizleri durduramıyor. Karar, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin popülaritesinin arttığı bir zamanda geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!