Binance Durmuyor: Yeni Kripto Yatırımına Bakın!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere iki yıl önce Binance, düşük kullanım ve hacim nedeniyle 8 ay faaliyet gösterdikten sonra Güney Kore operasyonlarını durdurmuştu. Son günlerde ön plana çıkan kripto para borsası Binance, yeni duyurusuyla beraber Güney Kore piyasasına tekrar yöneldiğini duyurdu ve Güney Kore kripto para borsası GOPAX’ın hissesinin çoğunluğunu satın aldı. İşte detaylar..

Binance bu kripto para borsasına da el attı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası, hatırlayacağınız üzere Aralık 2020’de 8 ay faaliyet gösterdikten sonra Güney Kore operasyonlarını durdurduğunu açıklamıştı. Son olarak yaptığı hamle ile beraber Güney Kore piyasasına tekrar giriş yapan Binance, Güney Kore kripto para borsası GOPAX’a yatırım yaptı ve anlaşmanın detayları tam olarak açıklanmasa da çoğunluk olan hisseyi satın aldığı belirtiliyor.

Binance’in GOPAX’a yatırımı, Binance’in liderliğini yaptığı ve FTX’in çöküşünden kaynaklanan sonuçlara yanıt olarak Kasım ayında 1 milyar dolar taahhüt ettiği Industry Recovery Initiative aracılığıyla geldi. Bununla beraber Digital Currency Group’un (DCG) 2021’de ikinci en büyük hissedarı haline geldiği GOPAX’ın ana şirketi Streami Inc, aynı zamanda bir DCG yan kuruluşu olan iflas etmiş kripto borç veren Genesis’in en büyük alacaklılarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

İflas başvurusunda bulunan Genesis’in Kasım ayında para çekme işlemlerini askıya almasının ardından GOPAX, getiri ürünü GoFi ile aynısını yaptı. Binance’ten gelen sermaye, GOPAX’ta para çekme ve faiz ödemelerinin yeniden başlamasına izin verecek. Bununla beraber kripto para borsası faaliyetlerine devam edebilecek. Binance, GOPAX’ın faaliyetlerine devam edebilmesi için sermaye aktarmayı planlıyor.

Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao yaptığı açıklamada, “GOPAX ile bu adımı atmanın Kore kripto ve blockchain endüstrisini daha da yeniden inşa edeceğini umuyoruz” dedi.

Dev kripto para borsası büyümeye devam ediyor

Binance’in yaptığı bu hamleler ile dev kripto para borsası daha da büyüyor. Hatırlayacağınız üzere dev kripto para borsası Binance, geçtiğimiz yılın sonlarında Japonya’da Sakura Exchange BitCoin’i satın alarak Asya’daki ayak izini daha da genişletmişti.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Binance, piyasadaki düşüş ve rakip FTX’in çöküşü nedeniyle kriptoya olan genel güven eksikliği nedeniyle çıkışlarla sarsılırken bu yıl token fiyatlarındaki bir toparlanma, hissiyatın istikrarlı olmasına yardımcı oldu ve borsayı daha da ön plana çıkardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!