Sıcak Gelişme: Elon Musk Bitcoin (BTC)’lerinin Tamamını Satmış Olabilir!

Tesla CEO’su Elon Musk, Pazar günü akşam bir Twitter yazışmasında, Tesla’nın satın aldığı Bitcoin (BTC)’lerinin tamamını sattığını veya satabileceğini ima etti. Kripto para dünyasında endişeye yol açan bu açıklama sonrası Bitcoin, yüzde 5’ten fazla düşüşle yaklaşık 44.168 dolar’a geriledi.

Bitcoin (BTC)’e elveda

CryptoWhale’den bir Twitter kullanıcısı Musk’ın bir gönderisine şu yorumu yaptı:

Bitcoin yatırımcıları önümüzdeki çeyrekte, Tesla’nın geriye kalan Bitcoin’lerini sattığını öğrendiklerinde kendilerini tokatlayacaklar. Herkes giderek Musk’tan nefret ediyor ama ben onu suçlamıyorum!

Musk ise bu yoruma şöyle cevap verdi

 Doğrusunu söylemek gerekirse olabilir!

Musk, şirketin halihazırda sahip olduğu Bitcoin (BTC)’i satmak yerine elinde tutmayı planladığını ve madencilik daha sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez işlemler için kullanmayı planladığını söylemesinden birkaç gün sonra, Bitcoin’lerinin tamamını satabileceğini ya da zaten satmış olabileceğini ima etti.

Musk kripto para dünyasında büyük bir sevinç yaratmıştı

Musk, kripto para birimlerinin büyük bir destekçisi oldu ve geçen yıl birkaç kez Bitcoin dahil olmak üzere dijital paraların fiyatlarının artmasına yardımcı oldu. Şubat ayında, Tesla, 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. Şirket daha sonra, çeyrek boyunca Bitcoin satışlarından 101 milyon dolarlık net kazanç kaydettiğini ve net karının ilk çeyrekte rekor seviyeye çıkmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Ancak Musk, son haftalarda şaka amçlı üretilen kripto para birimi Dogecoin (DOGE) lehine gidişatı tersine çevirmiş görünüyor. Tesla geçen hafta, “Bitcoin madenciliği için fosil yakıtların hızla artan kullanımı” endişesinden dolayı “araç satışlarında Bitcoini bir ödeme yöntemi olarak askıya aldı”. Musk’ın duyurusundan sonraki ilk dakikalarda Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 5 düştü.

Ona olan saygını yitirdim

Musk, o zamandan beri kripto para birimi duruşunu eleştiren kullanıcılarla çatışma içerisinde. Union Square Ventures’ın kurucu ortağı olan etkili girişim yatırımcısı Fred Wilson, Cuma günü şöyle bir tweet attı:

Musk bizimle oyun oynuyor. Bunu yapan birini ciddiye almak zor. Bu yüzden ona olan büyük saygımı yitirdim.

Musk, Dogecoin konusunda daha da ileri gitti ve havacılık girişimi SpaceX, geçtiğimiz hafta ‘Ay’a DOGE-1 misyonunu’ başlatmak için ödeme olarak Dogecoin kabul edeceğini duyurdu.

Kripto değişim platformu Coinbase, dijital parayı önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde listeleyeceğini söyledi. Popüler işlem platformları Robinhood ve Binance, kullanıcıların Dogecoin alıp satmalarına zaten izin veriyor.

Comments (0)
Add Comment