Binance CEO’su Uyardı: Sızıntı Var, Bunu Yapın!

Hacim bakımından dünyanın en büyük borsası konumunda olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao , son dönemlerde gerçekleşen ve hesaplardan yapılan hırsızlık olayının, 3Commas’tan sızdırılan API anahtarlarının olduğun açıkladı. Binance CEO’suna göre Hacker’lar, 3Commas’tan API anahtarlarını sızdırdı. Yaklaşık 3 aydır kullanıcılarının dolandırıcılık saldırılarıyla karşı karşıya kaldıkları için fonlarını kaybettiklerini iddia eden kripto yazılım platformu 3Commas şirket CEO’su ise  özür diledi. İşte ayrıntılar…

Binance CEO’su uyardı: İptal edin

Trader’ların sadece geçen hafta 22 milyon dolar büyüklüğünde fonlarını kaybettiğini 3Commas’ın API anahtarlarını sızdırdığı açıklandı. 3Commes şirket bir süredir yaşanan kayıplar için, müşterilerinin dolandırıcılık işlemlerine maruz kalmalarını sebep olarak gösteriyordu. Dün ise ilginç bir gelişme yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişi, Twitter kanalı üzerinden, 10 bin API anahtarını yayımladı. Ayrıca yaptığı paylaşımda, yaklaşık 100 bin API anahtarını da yayınlamaya devam edeceğini söyledi. Yaşanan gelişmelerin ardından 3Commes şirketinin CEO’su özür diledi. Yaşanan problemlerin ardından ısrar şirkette herhangi bir güvenlik açığının olmadığını iddia eden CEO Yuriy Sorokin, şunları söyledi

Hacker’ın mesajlarını aldık ve sızıntının gerçek olduğunu anladık. Yaşananlardan dolayı özür dileriz. İletişimimizde şeffaf olmaya devam edeceğiz.

Binance CEO’su CZ ise, kullanıcılardan 3Commans’a ekledikleri API anahtarlarını iptal etmelerini isteyerek şunları söyledi:

3Commas’tan geniş çaplı API anahtarı sızıntıları olduğundan oldukça eminim. 3Commas’a (herhangi bir borsadan) bir API anahtarı eklediyseniz, lütfen hemen devre dışı bırakın.

CZ daha önce bu konuyla ilgili olarak bir yatırımcısıyla tartışma yaşamıştı

Kripto para etkileyicisi CoinMamba da aynı konuyla ilgili olarak CZ ile tartışma yaşamıştı. CZ ise kullanıcının hesabını kapatmıştı. CoinMamba, API’ını 3Commas hizmetlerine bağladığını unuttuğunu açıklamıştı. Yaşadığı durumu hemen Binance ekibine bildiren CoinMamba, ayrıca tazminat talebinde de bulunmuştu. CoinMamba yaptığı açıklamada, platformun bu tür saldırıların tekrarlanmasını önlemek için harekete geçmesini beklediğini söylemişti. Bunun üzerine Binance CEO’su ise, CoinMamba’nın çalışanlarlıyla konuşmalarını ifşa etmiş ve kendisini kaba davranmakla suçlamıştı.

Coinmamba, bir kaç saat içerisinde, Binance hesabının işlemlere kapatıldığını, yalnızca para çekme işlemi yapabildiğini açıklamıştı. Coinmamba, hesabının, Bİnance taafından, paylaştığı tweetler nedeniyle askıya alındığını düşündüğünü açıkladı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, ünlü CEO, sırf tartışma yaşadı diye bir kullanıcının hesabını kapattığı için eleştirilerin odak noktası olmuştu. Hatta yaşanan bu tartışmaların üzerine, merkezi borsalarda bu tarz olayların yaşanabileceğine dikkat çeken yatırımcılar, merkeziyetsiz borsaların bu anlamda daha güvenli olabileceği çağrısı yapmıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!