Binance CEO’su Uyardı: Bu Altcoin’i Alıp Satmayın!

Binance CEO’su Changpeng Zhao”CZ”, geçtiğimiz günlerde dünyanın her yerindeki Binance ekiplerine bir not gönderdi. Ünlü CEO’nun notu çok konuşuldu, işte detaylar…

Binance CEO’su ekibine FTT ticareti yapmayı yasakladı

CEO CZ, son günlerde çatışma yaşadığı ünlü borsa, FTX’in yerel tokeni olan FTT işlemlerine kısıtlama getirdi. CEO tarafından yapılan duyuruda, Binance çalışanlarının herhangi bir FTT ticareti yapmaması talep edildi. CZ; çalışanların, borsa hesabında halihazırda var olan FTX altcoinlerini tutmaya devam edebileceklerini, ancak alım-satım işlemlerinin yapılmamasını talep ettiğini şu sözlerle belirtti:

“ FTX borsası ile anlaşma sürecimiz hala devam ederken, çalışanlarımdan bu aşamada gerekli özeni göstermelerini istiyorum. FTT tokenları ile herhangi bir ticarete kesinlikle girmeyin. Eğer hesap cüzdanınızda FTT var ise tutmaya devam edin, satmayın.”

 

CZ, her daim şeffaflığı önemseyen bir borsa olduklarının altını çizerek, çalışanlarına ilettiği bu notu tüm kamuoyuyla da paylaştı. Yapılan duyurunun ardından yalnızca lider kripto borsasının çalışanları değil tüm yatırımcılar da ünlü CEO’nun bu kararının nedenini merak etti. CZ ise daha sonra yaptığı bir duyuruda, bu kararı FTX CEO’su Sam-Bankman Fried ile yaptıkları görüşmenin ardından verdiğini dile getirdi.

CEO, tüm FTX token’ları ellerinde tutma kararı aldı

Zhao’dan gelen açıklamaların ardından analistler CEO’yu destekler nitelikte konuştu. Onlara göre bu tür çalkantılı dönemlerde Binance’ın sahip olduğu FTT varlıklarını elinde tutmak istemesi son derece makul bir hamle. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, Changpeng Zhao’nun bu kararı, daha önce verilen FTT varlıklarını tasfiye etme kararı ile çelişiyor. Bu durumda hangisinin daha doğru bir hamle olduğu ise kullanıcılar tarafından tartışılanlar arasında.

Yaşanan son olayların merkezinde olmasına rağmen ünlü CEO, FTX’in uğradığı çöküşün kimse için iyi olmadığını sözlerine ekledi. Bunun nedenini ise, yaşanan çöküşlerin piyasayı kötü etkilemesi ve yatırımcıların güvenini sarsması olarak gösterdi. CZ bunlara ek olarak FTX’in tokeni olan FTT’yi satmak istememe kararlarının kötü niyetli olmadığının altını çizdi. Öyle ki, son yirmi dört saate kadar bu olaylardan haberinin olmadığını söyledi. Lider kripto para borsası Binance’ın ani karar değişikliği kullanıcıları oldukça şaşırttı. Gelecek günlerde iki lider borsa arasında nelerin yaşanacağı ise bilinmezliğini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!