Bean Cash (BITB) Nedir?

Bean Cash (BITB) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Platform adını değiştirmeden önce Bitbean olarak bilinen Bean Cash bir kripto para projesi olarak faaliyet göstermektedir. Bu proje, ölçeklenebilirlik, hızlı işlemleri desteklemek için tasarlanmıştır. Bu kripto para, oldukça hızlı işlemleri desteklemek için Proof-of-Bean (PoB) isimli bir konsensüs mekanizmasıyla çalışmaktadır. Bu mekanizma, geleneksel PoW mekanizmasına benzemektedir. Ancak belli açılardan farklılıkları bulunmaktadır. PoB, işlemleri ve aktif cüzdanları teşvik ederek güvenli, sağlam ve ölçeklenebilir bir ağ sağlamaktadır.

Bean Cash projesinin amacı nedir?

2015 yılında piyasaya sürülen Bean Cash, BTC’den daha hızlı işlemler gerçekleştirmeye imkan tanımaktadır. Ekibe göre Bitcoin, düşük verimliliği nedeniyle geleceğin para birimi olma misyonunu yerine getirememektedir. Bu misyonu yerine getirmek için, daha hızlı ve ölçeklenebilir bir kripto para birimine ihtiyaç bulunmaktadır. Ekip, bunun için kripto para birimini geliştirmiştir. Buna göre Bean, 20MB’lık block boyutlarını mümkün kılarak yüksek hızlı işlemler gerçekleştirmeye olanak tanımaktadır.

Bean Cash, oldukça yeşil bir kripto para birimi olmayı da hedeflemiştir. Bu zamana kadar Blockchain’de bir hard fork veya işlem geri dönüşü gerçekleşmemiştir. Ayrıca altcoin’in bir madencilik öncesi alım dönemi ve ICO’su bulunmamıştır. Bu da Token’in daha adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamaktadır. Proje, şu anda olabildiğince çok mağazaya kendini kabul ettirip kullandırmayı amaçlamaktadır. Bunu yaparak ekip, geleceğin dijital para birimi olarak hizmet etmeyi hedeflemektedir.

Nasıl çalışır?

Platform yüksek hız ve ölçeklenebilirliğe sahip olan bu altcoin’le işlem gerçekleştirmek oldukça basit bir şekilde yapılmaktadır. Buna göre yatırımcılar, oldukça düşük işlem ve hizmet ücretleri ödeyerek çok hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirebilmektedir. Bununla birlikte işlemler, Blockchain üzerine kaydedildiği için oldukça güvenli ve izlenebilir yapılmaktadır.

İsteyen kullanıcılar, madencilik yaparak Bean Cash elde edebilmektedir. Kripto para birimi SHA-256 ASIC madenciliğini benimsemektedir. Böylelikle çok daha enerji verimli bir şekilde çalışmaktadır. Yatırımcılar, bilgisayarlarının işlem gücünü platforma bağışlayarak ek altcoin ödülleri kazanabilirler. Ayrıca bunu yaparak pasif gelir elde etmek mümkün olmaktadır. Son olarak ise BITB coin, 40’dan fazla ülkede projenin anlaşmalı olduğu mağazalarda ve E-ticaret sitelerinde bir ödeme yöntemi olarak kullanılır. Buna göre yatırımcılar, BITB ile alışveriş yapma avantajına sahip olmaktadır.

Bean Cash (BITB) nedir? Nasıl satın alınır?

Şu anda BITB ile işlem yapılabilen borsalar; Binance ve Coinbase’dir. Coin satın almak için ise bu aşamalar izlenmektedir:

İlk adım olarak BITB listeleyen borsanın web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonrasında borsanın hesap açma adımlarını izleyin. Bir diğer adım olan kimlik doğrulama ve onay süreçlerini tamamlayın. Bir diğer adım olan borsanın para yatırma adımlarını izleyin. Son adım olarak istenilen bakiye tutarınca BITB Coin’i seçerek alım emri oluşturun. Güvenilir hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!