Başarılı Bitcoin Analisti: Ayı Piyasası Bu Tarihte Bitiyor!

Kripto analisti, Bitcoin gelecek yıl büyük bir ralli ile geleneksel döngü teorisine meydan okuyacak dedi.

Bitcoin analisti tarih verdi

Popüler kripto analisti, Bitcoin’in gelecek yıl piyasa döngülerine ilişkin tüm geleneksel teorilere meydan okuyacağını söylüyor. TechDev olarak bilinen analist 402.000 Twitter takipçisine, BTC’nin fiyat döngülerinin halving döngüleri tarafından yönlendirildiği şeklindeki geleneksel inanca meydan okuyacağını söylüyor. Halving döngüleri, birçok yatırımcının fiyat üzerinde baskı oluşturmada rol oynadığına inandığı Bitcoin madencilerinin blok ödüllerinin yarıya indirildiği dört yıllık aralıklardır. Ayrıca TechDev, BTC’nin 2024’ün ortalarında gerçekleşmesi muhtemel bir sonraki yarılanmayı büyük ölçüde görmezden geldiğini belirtti. Bunun yerine gelecek yılın başlarında yükselişe geçeceğini tahmin ediyor. TechDev, önümüzdeki yıl Bitcoin’deki bir sıçramanın, küresel bir likidite döngüsünü tasvir etmek için Çin’in on yıllık tahvillerine karşı sabitlediği ABD dolarının zayıflamasıyla aynı zamana denk geleceğini tahmin ediyor.

Analist Bitcoin’in zirvesine Kasım yerine Nisan 2021’de ulaştığını öne sürmektedir. Bununla birlikte ayı piyasasının birçok kişinin düşündüğünden daha derin olduğunu belirtti. Bu nedenle piyasanın tersine dönmeye daha yakın olduğunu ima ediyor. Litecoin’i Kasım ayında daha düşük bir yüksek yapan kripto para örneği olarak kullanıyor. Analist sözlerine şunları ekledi:

“BTC, Nisan 2021 imo’da ‘zirveye ulaştı’. LTC’nin yapısı (turuncu) çoğu kişi için daha kolay sindirilir. Parabolik üst ve dağıtıcı, Kasım ’21’i daha düşük bir yüksek yapıyor. Çoğunluk, düzeltici dalgaların yeni zirveler yapabileceğini hâlâ anlamış görünmüyor. Eskiden çoğunluğun bir parçasıydı.”

Bitcoin’e yeni bir rol

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere agresif faiz oranlarındaki artışlar küresel piyasaları kasıp kavurdu. Sonuç olarak önümüzdeki yıl daha fazla ülkenin Bitcoin’i kucaklayabileceği konuşulmaktadır. Ayrıca bu yıl küresel piyasalarda yaşadığımız kaos, kopan tedarik zincirleri ve enflasyonu bir araya getirmektedir. Bu büyütülen küresel jeopolitik çalkantıyla birlikte yeni bir çağın başlangıcına işaret ediyor gibi görünüyor. Tüm bunlar, birincil küresel rezerv para birimi olarak hizmet veren ABD doları bağlamındadır.

Ancak para tarihi bize aynı anda birden fazla küresel rezerv para biriminin var olabileceğini söylemektedir. Birçok ülke aktif olarak küresel siyasi çekişmelerden izole edilen bir yedek yerleşim yeri arıyor. Ayrıca Bitcoin bu amaca uygun olabilir ve alternatif bir rezerv para birimi olarak kabul edilirse, marjlarda bile Bitcoin tabanlı ticaretin serbest kaldığını ve yeni bir jeopolitik gerçekliğin yükselişini görebiliriz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!