Bank of America’dan Heyecanlandıran Metaverse Açıklaması!

Bank of America yatırım stratejisi başkanı Haim Israel, bu hafta yaptığı bir röportajda, metaverse olgusunun Blockchain teknolojisi için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Uzmana göre, yeni sektörün popülaritesi, kripto para birimlerinin yaygın bir şekilde benimsenmesiyle sonuçlanacak.

 

”Kesinlikle tüm ekosistem için büyük bir fırsat olacak”

Metaverse, Wikipedia’da “insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evren ve sanal dünya.” olarak tanımlanıyor. Uzmanlara göre, bu evren bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar ile insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlıyor. Mevcut popüler metaveri deposu platformları, nesnelerin ve hatta şimdi sanal gayrimenkulün NFT’ler biçiminde alınıp satılabildiği platformun sanal ekonomisine katılmak için kullanıcıların kripto para birimi satın almalarını gerekiyor.
 
Israel, metaverse için, “Bu çok büyük bir fırsat… Doğru platformlara ihtiyacınız var… bu kesinlikle tüm ekosistem için büyük bir fırsat olacak. Metaverse, kripto para dünyasında  bir patlamaya neden olabilir ve kripto para birimlerini para birimi olarak kullanmaya başlayacağız” ifadesini kullandı. Yönetici, Bitcoin ve Ethereum’un bu rolü üstlenemeyecek kadar volatil olduğunu vurguladı. Aksine, Tether ve USD Coin gibi stablecoin’ler daha büyük olasılıkla geçerli olacak.

 

Wall Street devleri, metaverse sektörüne yöneldi

İsrael, metaverse sektöründe artan kullanım kripto para birimlerini ana akım haline getirdiğinden, geleneksel ödeme şirketlerinin harekete geçeceğini tahmin ederek, “ikisi arasında çok fazla işbirliği” için potansyel gördüğünü de sözlerine ekledi. Metaverse tarafından sunulan finansal fırsatlar, birkaç Wall Street bankasının da dikkatini çekti. Ayın başlarında, Morgan Stanely’deki analistler, metaverse’in insanların sosyalleşme, performansları izleme, markalarla etkileşim kurma, NFT‘ler gibi dijital varlıklar üzerinde öğrenme ve işlem yapma biçimini temelden değiştirebileceğini belirtti.
 
Yönetim altındaki varlıkları (AUM) Kasım ayında 60 milyar doları geride bırakan kripto para varlık yönetimi Grayscale’e göre, metaverse ekonomisi yakın gelecekte 1 trilyon dolara kadar çıkabilir. Bu arada, yakın zamanda yayınlanan bir Bank of America ​​raporu, metaverse ekonomisinin 2024 yılına kadar 800 milyar dolara büyüyebileceğini söyledi. Sanal gayrimenkul satışları son haftalarda manşetlere çıktı. Salı günü, sanal gayrimenkul geliştirme firması Republic Realm, Sandbox sanal dünyasında 4,3 milyon dolara arazi satın aldığını söyledi. Bu duyuru, halka açık dijital varlık yatırım şirketi Tokens.com’un bir yan kuruluşu olan Metaverse Group’un geçen hafta Decentraland’ın sanal dünyasında 2,4 milyon dolara arazi satın aldığını duyurmasının ardından geldi. Daha fazla kripto para haberi için, Kriptoarena.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!