Bank of America Raporu Bu Altcoin Projelerine Dikkat Çekti!

Bank of America kısa süre önce kripto para birimi sektörünün görmezden gelinemeyecek kadar büyük olduğunu belirttikleri bir rapor yayınladı. Rapor, Bitcoin’in önemini vurgulamanın yanı sıra, bankanın kripto para varlık sınıfındaki bir dizi altcoin hakkında görüşlerini de içeriyor.

Bank of America, kripto para birimleri hakkında rapor yayınladı

Oldukça güçlü bir kurum olan Bank of America’nın Bitcoin veya altcoin projeleri ile ilgileniyor olması pek çok kişiyi şaşırttı. Ancak kurumun kripto para birimleri hakkında yayınlamış olduğu rapor, geleneksel finans sektörünün dijital varlıkları benimsemeye başladıklarının bir başka kanıtı olarak nitelendiriliyor. Business Insider, bugün erken saatlerde raporla ilgili bir makale yayınladı. Raporun yazarı ve Bank of Amerika’nın kripto ve dijital varlık stratejisi başkanı Alkesh Shah konuya ilişkin olarak şunları belirtiyor:

Kripto tabanlı dijital varlıkların tamamen yeni bir varlık sınıfı oluşturabileceğine inanıyoruz. Bitcoin, yaklaşık 900 milyar dolarlık piyasa değeriyle önemlidir, ancak dijital varlık ekosistemi çok daha fazlasıdır.

Geleneksel finans sektörünün yaklaşımını benimsemiş bir kurumun oldukça aydınlanmış bir bakış açısını benimsemesi oldukça umut verici. Geleneksel finans sektöründeki birçok kişi sonunda Bitcoin’deki potansiyeli görmeye başlıyor.  Hatta bazıları Ethereum’u ve diğer büyük altcoin projelerini benimsemeye başlıyor. Ancak, bu rapor altcoin’ler için uzun sürüyor. Rapor, piyasa değerine göre ilk 15’in dışında kalan altcoin’lere odaklanıyor. Ayrıca, kripto paraların teknik uygulamalarına ve platformlarını geliştiren geliştiricilerin sayısına göre de listesini belirledi.

Bank of America’nın raporda bu altcoin projelerini listeledi

Birkaç yıllık deneyimi olmayan birisi olarak altcoin piyasasına girmek isteyen kişiler için, bazı altcoin’lerin oldukça ölçülü olduğu söylenebilir. Örneğin, EOS, Ethereum Classic, NEO ve TRON listede yer alıyor.  Bu altcoin’lerin hepsinin kendine özgü problemleri bulunurken muhtemelen daha büyük kripto para birimleri ile rekabet ediyor. Bununla birlikte, listede çok ilginç teknolojiye sahip bazı yeni altcoin’ler bulunuyor. Raporda yer alan kripto paralar The Graph, NEAR Protocol, Fantom ve Internet Computer’ı içeriyor.

Listedeki bir diğer altcoin olan Monero pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Bu kripto para, kara para aklama ve KYC gerekliliklerini atlayabileceği endişeleri nedeniyle düzenleyiciler tarafından çok fazla inceleme altında olan bir “gizlilik” kripto parası olarak biliniyor. Öte yandan Bank of America’nın böyle bir liste yayınlamasının dikkat çekici bir şekilde canlandırıcı olduğu söylenebilir. Çünkü bankacılık alanındaki pek çok kişi eski kafalı tavırlarını sürdürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!