Balinalar Torbalarca Bu Altcoin Projesinden Taşıyor! Satış Mı Var?

Kripto para piyasası son zamanlarda yeni sinyaller verirken, birçok analist ve yatırımcı yeni koşullara hazırlanıyor. Özellikle lider kripto para birimi Bitcoin’in 30 bin dolar seviyelerindeki oynaklığı, yatırımcılar için bir sinyal olabilir. Bütün bunlar yaşanırken bazı altcoin balinaları ise harekete geçti. WhaleAlert verilerine göre bu 2 balina elindeki DOGE’leri borsalara aktardı! İşte nedeni…

Büyük DOGE balinaları varlıklarını taşıyor

Blockchain takip ve analiz platformu Whale Alert, dün Twitter’da iki balinanın milyonlarca değerinde Dogecoin’i (DOGE) borsalara transfer ettiğini paylaştı. Platform tarafından yapılan ilk paylaşıma göre, bir balina dün bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e yaklaşık 6.177.001 dolar değerinde 85.000,009 DOGE transfer etti. Bu büyük transfer, birçok yatırımcının aklına “satış mı?” sorusunu getirdi.

Buna ek olarak kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Whale Alert’ten gelen ikinci bir gönderi, diğer balinanın 32 milyon dolardan fazla değere sahip 450.000.000 DOGE’yi bilinmeyen bir cüzdandan Robinhood’a aktardığını belirtti. Bu transferler potansiyel bir DOGE satışının ilk işaretleri olabileceğinden, yatırımcılar gözlerini meme coin’in fiyatından ayırmamalıdır.

Popüler altcoin Dogecoin için teknik analizler

Altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde 0,07152 dolar direnç seviyesinin üzerine çıktı ve anlık olarak işaretin üzerinde işlem görmeye devam ediyor. YAtırımcılar kâr elde etmek isteyebilir ve bu da DOGE’nin fiyatının önümüzdeki 24 saat içinde yakın zamanda kırılan 0,07152 dolarlık fiyat noktasına düzeltmesine neden olabilir.

Devam eden satış baskısı, kripto para birimini önümüzdeki 48 saat içinde 0,06972 dolara kadar düşürebilir. Bununla birlikte, dikkat edilmesi gereken bir husus, son 3 gün içinde DOGE’nin günlük grafiğinde önemli bir orta vadeli yükseliş teknik bayrağının tetiklenmiş olmasıdır.Perşembe günü 20 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA çizgisinin üzerine çıkarak DOGE’nin fiyatının pozitif bir trende girdiğini ve önümüzdeki hafta da yükselmeye devam edebileceğini işaret etti. İki EMA çizgisi arasındaki bu kesişme, DOGE’nin dün 0,06926 dolardan 0,07688 dolara yükselmesine neden oldu.

Bu yükseliş ivmesi devam ederse, DOGE önümüzdeki 48 saat içinde bir sonraki ana direnç seviyesini 0,07409 dolardan yeniden test etmeye çalışabilir. DOGE bugünün günlük mumunu yukarıda belirtilen 0,07152 dolar işaretinin altında kapatırsa, bu yükseliş tezi geçersiz olacaktır. Bu arada, piyasa izleme web sitesi CoinMarketCap, DOGE’nin fiyatının geçtiğimiz işlem gününde yaklaşık % 0,42 oranında arttığını belirtti. Sonuç olarak, altcoin DOGE anlık olarak 0.07229 dolardan el değiştiriyor. Bu fiyat artışı DOGE’nin hem Bitcoin (BTC) hem de Ethereum (ETH) karşısında sırasıyla %0,20 ve %0,40 oranında güçlenmesini sağladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!