Ayı Piyasası Devam Edecek! Bitcoin Ne kadar Düşecek?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yaşadığı son düşüşle beraber 30 bin dolar seviyesinin aşağısına inerek 29.700 dolar seviyesinde bir fiyatla işlem görüyor. Bir diğer yandan ise Glassnode tarafından sağlanan verilere göre yaklaşık 1,3 milyar dolarlık bir Bitcoin (BTC) çıkışı bildirildi. Peki Bitcoin’in önümüzdeki dönemlerde fiyat durumu ne olacak? İşte detaylar…

Uzmanlardan Bitcoin için “ayı kimliği” yorumu

Anlık olarak sağlanan güncel verilere göre global kripto para piyasası, son 24 saatlik dilime göre yüzde 2 düşüş yaşayarak 1,23 trilyon dolar seviyelerine düşüş yaşadı. Bitcoin, son zamanlarda yaşadığı 32 bin dolarlık bir tırmanışın ardından en son düşüş olan 30 bin dolarlık seviyenin ardından yeni bir düşük seviyeye düştü. Uzmanlar bu durumu “ayı kimliğine bürünme” olarak adlandırıyor ve yatırımcıları buna inanmamaları konusunda uyarıyor. Bir diğer yandan ayı piyasası hakkında yorumlarda bulunan ve benzer şekilde açıklamalar yapan analistler, ayı piyasası koşullarının daha uzun bir süre devam edebileceğini de belirtiyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Mayıs ayında yüzde 30 düşüş yaşadı ve BTC’nin hakimiyeti yüzde 46 seviyelerine düştü. Bu durum kripto para piyasasının son zamanlarda yaşadığı korkunç durumu özetler nitelikte. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere son 1 haftalık süreçte ise lider kripto para birimi yüzde 4,1’lik bir artış sergiledi ve anlık olarak 29.797,37 dolardan işlem görüyor.

BTC için düşüş devam edebilir

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli bir analisti ve aynı zamanda stratejisti olan Mike Mcglone, Bitcoin hakkında yorumlarda bulundu. Ünlü stratejist, Bitcoin (BTC)’in bir bükülme noktasında durduğu konusunda uyarılarda bulundu. Analistin açıklamalarına göre bu durum, lider kriptonun yukarı doğru hareket edeceği veya düşüşe geçebileceği bir eğride olduğunu açıklıyor. Mcglone, Federal Rezerv’in enflasyona karşı mücadelesinin, Haziran ayının başında lider kripto Bitcoin ve dijital varlık piyasası için büyük bir rüzgar olduğunu belirtmişti. Federal Rezerv ise para politikasını sıkılaştırmaya devam etme niyetinde gözüküyor.

 

Buna ek olarak, Fed başkan yardımcısı Lael Brainard, verilere göre Haziran ve Temmuz aylarında potansiyel olarak 50 baz puanlık piyasa fiyatlandırmasının olduğunu, ancak BTC’nin son 24 saatte fiyatların yüzde 2’nin üzerinde düştüğünü bildirdiğini söyledi. Ancak Brainard, artışın beklentiden daha az olacağını belirterek, Fed’in muhtemelen oranları artıracağını söyledi. Bir diğer yandan ise güncel verilere göre Amerika Birleşik Devletleri son 40 yılın en büyük enflasyon oranını kaydetmiş bulunuyor.

Brainard ayrıca, piyasanın sonunda düşmeden önce aynı aralıkta konsolide edilebileceğine ve bunun da 22 bin ila 24 bin dolar arasında bir düşüşe yol açabileceğine işaret etti. Bununla birlikte, çöküş yaşamadan önce önce fiyat desteği fiyat bölgesinin etrafında dolaşabileceğinden, Bitcoin için düşüş eğilimi devam edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!