AVAX Balinaları Bu 10 Altcoin’den Biriktiriyor

Bir balina izleme web sitesi olan WhaleStats tarafından elde edilen yeni veriler, en büyük bin Avalanche (AVAX) balinası tarafından hangi kripto para birimlerinin biriktirildiğini ortaya koyuyor. WhaleStats’ın verilerine göre balinalar en çok MIM, Avalanche, USDC, USDT, PNG, TIME, JOE, WETH.e WBTC.e ve WAVAX olmak üzere 10 altcoin’i biriktiriyor.

AVAX balinalarının favori altcoin’i Magic Internet Money (MIM) oluyor

Kısa süre önce akıllı sözleşme platformu ve Ethereum (ETH) rakibi olan Avalanche’ı takip etmeye başlayan WhaleStats’a göre, derin cebe sahip AVAX yatırımcıları ortalama olarak binlerce dolar değerinde stablecoin ve diğer altcoin’leri ele geçiriyor. Avalanche balinaları tarafından geçtiğimiz gün en çok satın alınan token, ortalama 14.089 dolarlık satın alma tutarıyla Abradacadabra.money kredi platformunun istikrarlı kripto parası Magic Internet Money (MIM) oluyor. Avalanche ise ortalama 13,899 dolar satın alma tutarıyla ikinci sırada yer alıyor.

AVAX Blockchain’inde sırasıyla USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) stablecoin’lerini temsil eden USDC.e ve USDT.e, üç ve dört numarada kendilerine yer buluyor. Beşinci sırada merkezi olmayan borsa (DEX) platformu Pangolin (PNG) yer alırken, merkezi olmayan rezerv para birimi protokolü Wonderland (TIME) altıncı sırada yer alıyor. Avalanche tabanlı merkezi olmayan borsa TraderJoe (JOE) ise yedi numaraya yerleşiyor.

Avalanche balinalarının değer bakımından en büyük pozisyonları Wrapped Ethereum’da

Sırasıyla sekizinci ve dokuzuncu sırayı ise AVAX protokolüne köprülenmiş Bitcoin ve Ethereum token’ları olan Wrapped Ethereum (WETH.e) ve Wrapped Bitcoin (WBTC.e) alıyor. Wrapped Avalanche (WAVAX) ise listenin en sonunda yer alıyor. WhaleStats ayrıca Avalanche balinalarının en çok tuttukları kripto para birimlerinin AVAX, WETH.e, USDC.e, JOE, USDT.e, MIM, WBTC.e, WAVAX, Wrapped Chainlink (LINK.e) ve Blockchain tabanlı oyna-kazan oyun token’ı Cradaba (CRA) olduğunu gösteriyor.

Kriptoarena.com olarak verilerini yakından takip ettiğimiz WhaleStats tarafından paylaşılan istatistikler, Avalanche balinalarının 267.613 dolar değerinde ortalama 2.440 AVAX token’ına sahip olduğunu gösterirken, genel olarak balinalar tarafından tutulan dolar değerine göre en büyük token pozisyonu Wrapped Ethereum oluyor. Piyasa değeri bakımından 11 sırada yer alan Avalanche (AVAX) yazım sırasında, son bir hafta içinde yüzde 1,16 oranında düşüş kaydetmesine rağmen 24 saat içinde yüzde 6,29 artışla 113,61 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!