100 Bin Dolar: Bitcoin Stok Akış Modeli Geçerliliğini Yitirdi mi?

Ünlü analist Plan B’nin Stok Akışı (S2F) modeli tahminlerinin tutmaması, lider lripto para birimi Bitcoin (BTC) yatırımcıları için büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Ancak, Bitcoin analisti Plan B, başarısızlığın boğa koşusunun sona erdiği anlamına gelmediğine inanıyor.

Plan B 2,5 yıl süre istedi

Analist Plan B tarafından oluşturulan Bitcoin (BTC) Stok Akış Modeli (S2F), lider kripto para biriminin 2021 yılını beklenen hedefin altında kapattığı için geçerliliğini yitirdi. Stok akış modelinin (S2F) yaratıcısı Plan B, Bitcoin için yükseliş öngörüsünü sürdürmeye devam ediyor ancak, BTC fiyatının Kasım ayında 98.000 dolara ve Aralık ayında 135.000 dolara ulaşacağı tahmini başarısızlıkla sonuçlanmış oldu. Plan B, fiyat tahmin modelinin başarısızlığına rağmen S2F’nin sağlam olduğuna inandığını belirterek şunları söyledi:

BTC, 2024’e kadar 50 bin dolar ile 200 bin dolar arasında toparlanacak. Şimdilik 50 bin dolar seviyelerindeyiz. Şu anki ATH 69 bin dolar ve muhtemelen 2024 yılından önce 200 bin dolar seviyelerine ulaşacağız.

Analist Plan B Bitcoin tahminini değiştirdi ve BTC yatırımcılarının, S2F modelinin gerçekleşmesi için iki buçuk yıl beklemelerini istedi. Analist konu ile ilgili şöyle konuştu:

BTC önümüzdeki 2,5 yıl boyunca 1. [standart sapma] bandında kalırsa, S2F modeli hala geçerli olur.

 

Analistler Bitcoin tahminleri açıkladı

Bir başka analist ve kripto eğitmeni Davthewave, Plan B’yi ciddi şekilde eleştirirken, analist CryptoWarrior01, Bitcoin (BTC)’nin düşüş trendinin devam edeceğini söyledi. CryptoWarrior01, BTC fiyatının Ocak ayının ortasına kadar 38.bin dolar ila 40 bin dolar arasında bir olacağını söyledi. FXStreet analistleri de BTC fiyatıyla ilgili tahminlerde bulundu. Analistler, Bitcoin fiyatının 50 bin doları yeniden test edebileceğine ve 53 bin dolar hedefine ilerlemeye çalışabileceğine inanıyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Bitcoin fiyatını tahmin etmede yüzde 90.75’lik tarihsel bir doğruluk oranı olan CoinMarketCap.com kripto para topluluğu, Ocak ayında Bitcoin’in 52.600 dolara ulaşacağını belirtiyor. Platform, Şubat ayında ise düzeltme öngörüyor. Şubat tahmini ise 51.590 dolar civarında. Bitcoin 2021’de inişli çıkışlı bir dönem geçirmesine rağmen, yatırımcılar fiyatların toparlanmasını ve sonunda yeni zirvelere ulaşmasını bekliyor. Ancak, piyasadaki mevcut dalgalanmalar, fiyatın her iki yönde de gidebileceğini gösteriyor. Tahmine dayanarak, topluluk, fiyatın yılın ilk iki ayında sabit kalmasını bekledikleri için Bitcoin’in küçük bir ”kripto kışına” girmesini  bekliyor. Dikkate değer son kripto kışı, Bitcoin Aralık 2017’de 20 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 2018’de kaydedildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!