ARJANTİN DE BİR BANKA SINIR ÖTESİ ÖDEMELER İÇİN BİTCOİN KULLANMAYA BAŞLADI

Arjantinin Banco Masventas pazartesi gününden itibaren müşterilerin bitcoin kullanarak sınır ötesi ödemeler göndermesini sağlayacağını açıkladı.

2014 yılında Latin Amerika merkezli döviz değişim Bitex ile ortaklığında kurulan bölgesel bankayı Swifte alternatif olarak uluslararası işlemlerde bir ödeme olarak bitcoin kullanıyor. Bitexin baş pazarlama sorumlusu Manuel Beaudroit yaptığı açıklamada bu girişimin bir yerel bankanın sınır ötesi ödemeler için Bitcoini ilk kez benimsemeye başladığına inandığını söyledi.

Bildirilerde Masventasın ana hissedarı Jose Dakak bankanın dijital akıllı telefon tabanlı hizmetlerini geliştirmek ve bankanın hizmet maliyetini düşürmek için daha geniş bir hamleye geçilmesini sağladı.

Bitexin platformunun yurtdışındaki müşterilerimiz için ödemeler ve tahsilat işlemleri için uygulanmasında stratejik bir ortak olarak hareket edilmesi eylemlerden biri oldu. Henüz gerçek bir işlem başlatılmamış olsa da (bugün hizmet başladı) banka gerçek müşteri işlemleri için yakında Bitcoin kullanacak.

Comments (0)
Add Comment