Araştırmaya Göre Borsaların %20 Sİ 2020 ye Kadar Hack Saldırısına Uğrayacaklar

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin 2018de sert bir fiyat düşüşü gördü ve kripto para tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana değerinin yüzde 80ini kaybediyor. Adamant Capital isimli kripto para şirketinin yayınladığı son raporda ilginç veriler dikkatleri çekti.

Raporda belirtilen ilk sebep borsaların Hacklenmesi ve başarısızlıklarıydı.Yayınlanan raporda mevcut kripto para borsalarının yüzde 20’sinin 2020 yazının sonuna doğru hack saldırısına bağlı olamkla birlikte çeşitli miktarlarda değişen fon kaybı yaşamasının olası olduğu belirtildi.

Kripto para konusunda saklama ve güvenli depolama hizmeti veren şirketler risk skalasında en altta yer alıyor. Ancak buna karşın uzmanlarımızın yaptığı çalışmalar ve detaylı araştırmalara göre kripto para borsalarının yüzde 20’sinin 2020’nin sonuna kadar çeşitli ölçeklerde değişen hack saldırılarına maruz kalmaları muhtemel.”

Çöküşün ikinci sebebinin makro ekonomik gerileme olduğu belirtildi. Raporda Bitcoinin “nispeten” yüksek likidite olduğu belirtildi. Buda hisse senetleri veya tahvil piyasaları düşerse nakit para için vekaleten kullanılabileceğini gösteriyor.

Comments (0)
Add Comment