Analistten Çarpıcı Shiba Inu Yorumu: 2 Neden Var!

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Shiba Inu (SHIB), Ekim ayının sonundaki zirvesine ulaştığında, yaklaşık yüzde 60,000,000 gibi dudak uçuklatan bir yükseliş görmüş ve 2021’de en iyi performans gösteren kripto paralardan biri olmuştu. Ancak şimdilerde bir düşüş trendine girdi ve düşüş yaşamaya devam etmesi bekleniyor. Analist Will Ebiefung, 2022 yılında Shiba Inu’nun çökeceğini düşündüğünü ve bu çöküşün iki nedenden kaynaklanacağını söyledi:

 SHIB destanı: Azalan umutlar

Shiba Inu’nun büyük rallisi, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Floki adlı Shiba Inu yavrusunun bir resmini tweet’lemesinden sonra Ekim ayı başlarında başladı. Analiste göre, ilk ani yükselişten sonra, SHIB yatırımcıları, düşük kaliteli ve gerçek hayatta çok da bir karşılığı olmayan token’lerini daha yüksek bir fiyata satmayı umdular. Bu şekilde SHIB fiyatı yükseldi.

Şimdilerde ise Shiba Inu’nun piyasa değeri oldukça düşmüş durumda. (16 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 39 milyar dolardan yüzde 59 düştü), SHIB’e olan talebin azalmasıyla birlikte, ilk günlerde yaşanan çılgınlık sona erdi ve el,indeki token’leri daha pahalıya satmayı düşünen yatırımcıların umutları suya düştü. Ne yazık ki Shiba Inu, kaybolan bu heyecanı telafi etmekte zorlanacak gibi duruyor. SHIB ayrıca Bitcoin gibi büyük paraların güven ve ilk hamle avantajlarından faydalanmaz ve aşırı oynaklığı onu zayıf bir değer deposu haline getirir.

 Shiba Inu endişe verici bir şekilde merkezileştirildi

Shiba Inu yatırımcı kaybederken ve piyasa değeri çökerken, yatırımcılarının zaman ufku değişiyor gibi görünüyor. Coinbase Global verilerine göre, token’in platformda ortalama elde tutma süresi Kasım ayında 10 günden 61 güne yükseldi. Bu olumlu bir eğilim olarak görülebilir çünkü yerleşik kripto paralar daha uzun elde tutma sürelerine sahip olma eğilimindedir (örneğin, Bitcoin ortalamaları 81 gündür). Daha düşük yatırımcı kaybı, volatiliteyi de azaltarak bir kripto parayı daha iyi bir değer deposu haline getirebilir.

Ancak olgun kripto para birimlerinin aksine, Shiba Inu’nun mülkiyeti endişe verici bir şekilde merkezileştirilmiştir. Coinmarketcap.com’dan alınan verilere göre, en iyi 100 Shiba Inu cüzdanı, dolaşımdaki SHIB’lerin yüzde 81’ine sahip ve bu da onlara fiyat üzerinde büyük bir kontrol gücü veriyor. Karşılaştıracak olursak, ilk 100 Bitcoin cüzdanı dolaşımdaki BTC’lerin yalnızca yüzde 14’ünü kontrol ediyor. Geleceği tahmin etmek imkansız olsa da, Shiba Inu’nun zayıf temelleri ve merkezileşmiş yapısı onu yüksek riskli bir kripto para haline getiriyor. Analiste göre, bu nedenlerle SHIB 2022 yılında yatırımcı kaybetmeye devam edecek. Analist ayrıca SHIB için şu tavsiyede bulunuyor:

Kripto para yatırımcıları, bu sorunlar çözülene kadar bu gözden düşmüş meme altcoin projesinden kaçınmalıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!