Analistten Çarpıcı Bitcoin ve Altcoin Yorumu: Elliott Dalga Teorisi!

Kripto para piyasası toparlanma belirtileri gösterirken, popüler analist Credibe Crypto, Bitcoin (BTC) ve merkeziyetsiz finans (DeFi) tabanlı bir altcoin için ciddi yükseliş bekliyor.

 

Bitcoin, düzeltme aşamasının son ayağında

Piyasada yakından takip edilen analist, 291.600 Twitter takipçisine, lider kripto para birini Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 40 düştüğünü göz önünde bulundurarak, BTC’in mevcut fiyatlarla çekici göründüğünü söylüyor. Uzman,“Analizim sonucunda, Bitcoin’in en fazla 10 bin dolar daha değer kaybedeceğini ancak daha sonra 60 bin doların üzerinde bir değer kazanacağını düşünüyorum. Bu fırsatı kaçırmayın” açıklamasını yaptı. Credible Crypto, kalabalık psikolojisini takip ederek gelecekteki fiyat hareketini tahmin eden teknik bir analiz teorisi olan Elliott dalga yöntemini kullanıyor. Credible’ın grafiğine göre, Bitcoin, 100 bin doların üzerinde büyük bir ralli gerçekleştirmeden önce düzeltme aşamasının son ayağında görünüyor.

Bitcoin için iyimser bir tablo çizen trader, ayrıca, stablecoin’ler için merkeziyetsiz bir borsa olan Curve Finance’in tokeni olan Curve DAO Token (CRV) içinde ciddi yükseliş bekliyor. CRV, an itibariyle bir ay önceki seviyesinden yaklaşık yüzde 13 artışla 4.21 dolardan işlem görüyor. Credible Crypto, 5.50 dolar ila 6.00 doların altcoin için direnç görevi göreceğini söylüyor. CRV bu seviyeyi geçebilirse analist, piyasa değerine göre 78. sıradaki kripto varlığının mevcut boğa koşusu sırasında neredeyse 10 kat artarak 40 dolara yükselebileceğini düşünüyor.

 

Enflasyon rakamları, BTC için çok önemli

Bitcoin Yükseliş trendini doğrulamak için 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde olması gerektiğinden, düşüş hala devam edebilir. Tüm gözler ABD’nin bu hafta Çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verilerinde olacak. Enflasyon rakamlarının beklenenden daha yüksek çıkması ile faiz artırımlarının tarihi öne çekilebilir, dolayısıyla bu BTC için büyük bir sıkıntı teşkil ediyor.

Bitcoin toparlansa da, bazı altcoinler henüz bunu takip etmedi. Örneğin Ethereum (ETH) henüz toparlanamadı, şu sıralarda 3.218 dolardan işlem görüyor. Ethereum da aynı şekilde tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 40 oranında düzeltme yaptı. Bununla birlikte, bazı altcoinler, piyasa ve Bitcoin düşüş trendinde olmasına rağmen gerçekten iyi gidiyor. Örneğin LUNA. Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi, Luna Aralık ayında yüzde 100 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100 dolar seviyelerine ulaşmıştı. MATIC ve LINK de öyle. Bu üç altcoin, Ocak ayı için potansiyel kripto para birimleri olabilirler.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!