Analistten Çarpıcı Açıklama: Bitcoin Bunu Hep Yapıyor!

Haftaya kötü bir başlangıç yaptıktan sonra, Bitcoin (BTC), 40 bin dolarlık kritik destek seviyelerinden toparlandı. BTC son 24 saatte yaklaşık yüzde 0.4 değer kaybetti ve şuan 41,900.37 dolar seviyelerinden işlem görüyor. BTC’nin piyasa değeri ise 797 milyar dolar.

 Analist, BTC’nin geçmiş fiyat hareketlerine dikkat çekti: No panic!

Popüler kripto analisti Lark Davis, Bitcoin (BTC)’nin, bu süre zarfında önceki fiyat hareketlerine benzer bir şekilde ilerlediğini söyledi ve şunları ekledi:

Bitcoin, dün bir önceki en yüksek seviyenin (69 bin dolar) altında, yüzde 42,5 düşüş ile en düşük seviyesine ulaştı. Yeni yatırımcılar için muhtemelen korkutucu olsa da, BTC için olağandışı bir şey yok.

Bitcoin RSI seviyeleri, Pazartesi günü, günlük grafikte aşırı satım bölgesinde olduğumuzu açıkça gösteriyordu. Tarihsel grafiğe baktığımızda, BTCen son Eylül 2021’de 42-40 bin bandında tam destek buldu. Bitcoin için yaklaşık 37.5 bin dolar seviyelerinde bir destek daha var. Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, BTC’nin dip olarak 38 bin doları test edebileceğini tahmin etmişti ve bu seviyeler kurumsal yatırımcıların muhtemelen devreye gireceği yer olarak karşımıza çıkabilir.

Enflasyon rakamları BTC için çok önemli

Bitcoin Yükseliş trendini doğrulamak için 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde olması gerektiğinden, düşüş hala devam edebilir. Tüm gözler ABD’nin bu hafta Çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verilerinde olacak. Enflasyon rakamlarının beklenenden daha yüksek çıkması ile faiz artırımlarının tarihi öne çekilebilir, dolayısıyla bu BTC için büyük bir sıkıntı teşkil ediyor.

Bitcoin toparlansa da, bazı altcoinler henüz bunu takip etmedi. Örneğin Ethereum (ETH) henüz toparlanamadı, şu sıralarda 3117 dolardan işlem görüyor. Ethereum da aynı şekilde tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 40 oranında düzeltme yaptı. Bununla birlikte, bazı altcoinler, piyasa ve Bitcoin düşüş trendinde olmasına rağmen gerçekten iyi gidiyor. Örneğin LUNA. Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi, Luna Aralık ayında yüzde 100 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100 dolar seviyelerine ulaşmıştı. MATIC ve LINK de öyle. Bu üç altcoin, Ocak ayı için potansiyel kripto para birimleri olabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!