Analistler Bitcoin Fiyatındaki Artışın Sebebini Açıkladı: Ralli Devam Edecek mi?

Bitcoin (BTC) bugün dvasa bir artış kaydetti ve güçlü bir toparlanma ile 38.500 doları aştı. Analistlere göre, e-ticaret devi Amazon‘un sistemlerine Bitcoin ödemelerini entegre etmek için çalıştığı haberi piyasaya ilaç gibi geldi. Bitcoin’in kısa vadede 40 bin doları aşması bekleniyor.

Çinli gazeteciden çarpıcı açıklamalar

An itibariyle, Bitcoin, 719 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 38.315 dolardan işlem görüyor. Sadece son bir saat içinde 640 milyon doların üzerinde kısa pozisyon tasfiye edildi. Çinli gazeteci Colin Wu, Bybt.com’dan gelen verilere atıfta bulunarak şunları bildirdi:

Bugünün tasfiye hacmi 800 milyon doları aştı ve ana açık sipariş tasfiye edildi. Son bir saatteki kısa vadeli likidasyon tutarı 640 milyon dolara ulaştı ve bu iki aydan fazla bir sürenin en büyük tek günlük likidasyon hacmi.

25 Temmuz Cumartesi günü Kriptoarena, Amazon’un kripto para ve Blockchain bölümünde görev alacak bir uzman için iş ilanı yayonladığını bildirdi. Daha sonraki bir gelişmede, City AM haber ajansı, Amazon’un “kesinlikle” bu yılın sonuna kadar Bitcoin ve kripto para ödemelerini başlatmak istediğini söyledi. Haber kaynağı şunları bildirdi:

Bu sadece gelecekte bir noktada kripto para birimi ödeme planlarını gerçekleştirmeyi içermiyor. Bu, Amazon’un nasıl çalışacağına dair gelecekteki mekanizmanın eksiksiz, iyi düşünülmüş, ayrılmaz bir parçası. Bu kripto projesinin en önemli ilk aşaması ve direktif en tepeden geliyor. Bitcoin, sisteme entegre edilecek.

Proje Bitcoin ve diğer kripto paraları kapsayacak

İfadede bahsedilen en üstteki kaynak, bu bilginin Jeff Bezos’un kendisinden geldiği anlamına geliyordu. İlginç bir şekilde yönetici, projenin “hemen hemen hazır” olduğunu ancak sadece Bitcoin (BTC)’e özel olmayacağını ekledi. Amazon yöneticileri şu anda ilk on kripto para biriminden bazıları için ödemeleri entegre etme olasılığını araştırıyor. Kaynak şunları ekledi:

Ethereum, Cardano ve Bitcoin Cash, en popüler sekiz kripto para birimi proje için ön sırada olacak. Süreç uzun sürmeyecek çünkü planlar zaten somutlaştırıldı ve 2019’dan beri üzerinde çalışıyorlar.

 

Kaynak, projenin son aşamasında Amazon’un kendi yerel kripto tokenini piyasaya süreceğini de sözlerine ekledi. Amazon, tokenizasyon’a doğru bir hareketle platformunda kripto ödemeleri deneyecek. Kaynak son olarak şunları vurguladı kaydetti:

Bu girişim, daha sonra mallar ve hizmetler için ödeme yapabileceğiniz veya alış veriş sonrası sadakat programında token kazanabileceğiniz çok nitelikli bir altyapı haline geldi. Şimdilik biraz daha fazla üzerinde çalışılması gerek ancak Amazon’un kendi kripto para versiyonuyla ilgili fırsatlar keşfedileceğinden Bitcoin planının yakından izleneceğini garanti edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın