Analist Uyardı: 2022’de 5 Kritik Gelişme Bitcoin (BTC)’e darbe Vurabilir

Ünlü kripto para uzmanı Lark Davis son yayınladığı videoda, Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini etkileyebilecek 5 tehlikeyi takipçileri ile paylaştı.

İşte Bitcoin ve kripto para piyasasını etkileyecek 5 faktör

Davis’in işaret ettiği noktalardan biri hisse senetlerinde yaşanan durgunluk. Analiste göre, Bitcoin ve kripto ara piyasası durgunluktan 6-12 ay önce en kötü performansını sergiliyor. Durgunluğun ardından, piyasalar ivme kazanabilir ve bu da kar elde etmeyi sağlama potansiyeli anlamına geliyor. Resesyon gerçekleşirse, etkileri hem hisse senedi hem de kripto para piyasalarına yayılacaktır. Bunun nedeni, kripto ve borsalar arasındaki artan korelasyon. Kripto uzmanına göre dikkat edilmesi gereken ikinci nokta ise faizler. Ünlü analist, konu ile ilgili şunları söyledi:

Fed’in faiz artırımının ardından piyasalarda düşüş olduğu gösterir. Neredeyse bir yıl süren yüzde 5-10’luk bir düşüşün ardından piyasalar ilk 3-6 ayda hafif pozitif getiriler göstermeye başlıyor. Önümüzdeki 6-12 ay daha olumlu getiriler sağlanabilir. S&P 500, faiz döngüsü boyunca yıllık ortalaması yüzde 9,4 oranında artış gösterdi. Burada da belirtildiği üzere, kripto para piyasasında da muhtemel benzer tepkiler oluşacaktır.

Enflasyon, jeopolitik sorunlar ve FED satışı kriptoları nasıl etkiler?

Analiste göre bir diğer dikkat edilmesi gereken şey enflasyon. Mevcut enflasyon oranı yüzde 8,5’la zirvede. Hisse senedi piyasalarının 12 aylık bir dönemde enflasyon oranını aşması için yalnızca yüzde 48’lik bir şansı olduğunu söyleyen Lark Davis, FED çok yakın bir gelecekte gerçekten enflasyonu düşürmeye başlamazsa, Bitcoin ve genel kripto para piyasasının enflasyona karşı düşük performans gösterebileceğini düşünüyor.

Hem Ukrayna hem de Rusya, önde gelen tahıl ürünlerinde küresel gıda ihracatçılarından. Ayrıca Rusya, dünyanın en büyük ham petrol üreticilerindendir. İki ülke arasında hüküm süren anlaşmazlık, bu ürünlerin kıtlığına ve sonucunda da fiyatların hızla yükselmesine neden oldu. Analiste göre, enflasyona benzer şekilde, bu durum kripto piyasalarını da olumsuz etkileyecektir. Niceliksel sıkılaştırma önlemlerinin bir parçası olarak, Fed her ay 95 milyar dolar değerindeki varlıkları satmayı düşünüyor. Sonuç olarak, hisse senedi piyasaları üzerinde büyük bir baskı oluşturabilecek ipoteğe dayalı menkul kıymetler satmaya başlarlarsa, bu da, Bitcoin ve kripto para piyasası için iyi bir sonuç doğurmaz. Daha fazla Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!