Analist: Bu Altcoin Bir Sonraki SHIB olabilir

The Internet Computer , büyük teknoloji şirketlerini yerinden etmeyi amaçlıyor. Geçen yıl, Shiba Inu (SHIB) kripto topluluğunda bir sansasyon yaptı. Altcoin Shiba Inu 2021’de yüzde 42.000.000’un üzerinde bir getiri sağladı. Bununla birlikte, meme token zirvesinden yüzde 75 düştü, pek çok yatırımcı bir sonraki Shiba Inu’yu arıyor.  Kripto piyasasında hala çok sayıda ilgi çekici yatırım fikri var. Örneğin, Internet Computer Protocol (ICP), interneti merkezden uzaklaştırmayı ve bulut bilişim endüstrisini bozmayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Ve ICP token’ının en yüksek seviyesinden yüzde 98 oranında düşmesiyle, bu kripto önümüzdeki 20 yıl içinde muazzam bir servet oluşturabilir. Kriptoarena.com olarak bu konuyu sizin için hazırladık. İşte bilmeniz gerekenler.

Altcoin ICP’nin rekabet avantajı

Bulut bilişim endüstrisine az sayıda teknoloji devi hakim olduğundan, internet artık çok merkezi bir şekilde yapılandırılmıştır. Microsoft Azure ve Amazon Web Services (AWS) benzerleri, sayısız kuruluş ve geliştiricinin uygulamalar oluşturmasına, hizmetler sunmasına ve hassas verileri depolamasına olanak tanıyor. Bu, bulut sağlayıcılarının muazzam miktarda özel içeriğe erişimi ve (bir dereceye kadar) kontrolü olduğu anlamına gelir. Merkeziyetsiz bir platform olarak lanse edilen Ethereum bile aslında oldukça merkezi bir mimariden muzdarip. Amazon’a göre AWS tek başına tüm Ethereum iş yüklerinin yüzde 25’ine güç sağlıyor ve merkezi bulut sağlayıcıları tüm Ethereum düğümlerinin (bilgisayarların) yüzde 60’ından fazlasını barındırıyor. Ancak Internet Computer Protocol farklı şekilde inşa edilmiştir. Blockchain, geniş ölçekte milyonlarca makineyi binlerce bağımsız veri merkezinde birbirine bağlayacak ve geliştiricilerin üzerinde web siteleri, kurumsal yazılımlar ve her türlü bulut hizmetini oluşturabileceği gerçekten merkeziyetsiz bir bilgi işlem platformu oluşturacak.

Internet Computer’ın temel yeniliği, onu hızlı ve ölçeklenebilir kılan bir fikir birliği mekanizması olan Zincir Anahtar (Chain Key) şifrelemesidir. Aslında, Blockchain, yalnızca bir veya iki saniyelik bir sonlandırma süresi ile saniyede 11.500 işlemi (TPS) işleyebilir. Ethereum, şu anda yaklaşık 13 TPS’yi idare ettiğinden ve bu işlemleri tamamlamak altı dakikaya kadar sürebildiğinden, kıyaslandığında sönük kalıyor. Ek olarak, Internet Computer’ın yıllık gigabayt başına veri depolama maliyeti, altcoin Ethereum’a ödeyeceğiniz 350 milyon dolardan çok daha ucuzdur. Son olarak, Internet Computer daha iyi bir tüketici deneyimi sunuyor. ICP’de kullanıcılar altyapı için ödeme yapmadıkları için Blockchain’deki yazılım ve hizmetlere erişmek için özel cüzdanlara veya token’lara ihtiyaç duymazlar. Bunun yerine geliştiriciler, bilgi işlem kaynakları için ödeme yapmak üzere ICP token’ları kullanılıyor. Başka bir deyişle, Internet Computer, işletmelerin altyapı için ödeme yaptığı ve yazılımlarını ve hizmetlerini kullanmak isteyen tüketicilerden ücret aldığı geleneksel bulut hizmetleri gibi çalışıyor. Sistem, Ethereum gibi Blockchain’lerde tersine çalışıyor, yani kullanıcıların platformda herhangi bir ürünü kullanmadan önce bir cüzdan indirmeleri ve kripto para birimi satın almaları gerekiyor.

Internet Computer ile büyük kazanç sağlanabilir mi?

Internet Computer’ın arkasındaki kâr amacı gütmeyen grup olan Dfinity Foundation, bugün büyük teknoloji şirketleri tarafından işletilen kapalı ekosistemlerden daha büyük bir açık internetle sonuçlanan 20 yıllık iddialı bir yol haritası belirliyor. 20 yıl içinde Dfinity, merkeziyetsiz finansın (DeFi) geleneksel finanstan önemli ölçüde daha büyük olacağına ve Internet Computer’ın dünyanın bilgi altyapısının, yazılım sistemlerinin ve hizmetlerinin önemli bir kısmına güç sağlayacağına inanıyor.

Araştırma şirketi Gartner’a göre, bağlam için, bulut bilişim harcaması bu yıl 541 milyar dolara ulaşacak ve bu rakamın 2025 yılına kadar 917 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Altcoin Internet Computer büyük teknoloji şirketlerini yerinden etme çabalarında başarılı olursa, işletmelerin yazılımlarını ve hizmetlerini güçlendirmek için ICP kripto paraları satın almaları gerekeceğinden, bu talep, fiyatını daha da yükseltebilir. Ne kadar yükselebilir? Geleceği kimse bilemez. The Motley Fool analistlerinden Trevor Jennewine’e göre, ICP token’ın önümüzdeki 20 yıldaki fiyat yörüngesi, Blockchain’in mevcut BT ortamını bozma yeteneğine bağlı olacak. Ancak potansiyel yükseliş göz önüne alındığında, riske toleranslı yatırımcılar bu kripto para birimini satın almayı düşünebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!