Popüler Analist: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Yükselebilir! 

Altın fiyatları (XAU/USD) hafta sonu 1.800 dolar seviyesi civarında işlem görüyor. Fed’in sert tutumlarını sürdürmesi beklentisi değerli metal fiyatlarına direnç ekleyerek yukarı yönlü hareketi limitliyor. FXSTreet’in usta analisti Haresh Menghani’ye göre ise XAU/USD 1.850 dolara kadar yükselebilir.

Yenilenen COVID-19 endişeleri iyi bir artış sağladı

Altın fiyatları çarşamba günü yükselerek art arda dört günlük kayıp serisini 4 Kasım’dan bu yana en düşük seviyesine çekmeyi başarıyor. ABD doları ise son zamanlardaki güçlü kazanımlarını 16 ayın zirvesine çıkararak dolar cinsinden fiyatlandırılan altına bir miktar destek veren kilit bir faktör olarak ortaya çıktı. Bununla birlikte, Fed’in erken politika sıkılaştırmasına yönelik beklentiler, dolar için bir destek görevi görerek sarı metalin yukarı yönlü yönünü sınırlıyor.

Altın fiyatları için tahminlerini sunan deneyimli analist Haresh Menghani’ye göre ABD’den piyasayı hareketlendiren herhangi bir önemli ekonomik açıklama bulunmazken, odak noktası koronavirüs pandemisini çevreleyen gelişmeler üzerinde kalacak. Menghani’ye göre bunun dışında ABD tahvil getirileri ve USD fiyat dinamikleri, haftanın son gününde altının gün içi momentumunu etkilemede kilit rol oynayacak.

Analistin altın fiyatları için öngördüğü seviyeler

Değerli metalin grafiklerini inceleyen Menghani’ye göre 1.783-82 dolar bölgesi etrafındaki destek, şimdi kısa vadeli trader’lar için kilit bir nokta olarak hareket edecek. Ayrıca analiste göre aşağı yönde inandırıcı bir kırılma, düşüş eğiliminde olan trader’lar için yeni bir tetikleyici olarak görülecek ve ek kayıpların önünü açacak. Altın fiyatları (XAU/USD) daha sonra 1.759 dolar bölgesine yakın olan aylık düşüşün en düşük seviyesinde 1.770-69 dolar alanına doğru düşüşü hızlandırabilir.

Analist, altın fiyatları için 1.800 doların üzerindeki momentumun, 1.807-08 dolar bölgesinin yakınında dirençle karşılaşmasının muhtemel olduğunu düşünüyor. Bunların yanı sıra analist, bazı devam eden alımların, kısa vadeli bir hareketi tetikleyebileceğini ve değerli metalin fiyatlarını 1.818 dolar bölgesi yakınlarındaki bir ara engelin ötesine, 1.832-34 dolar arz bölgesi yakınında statik bir direnci test etmeye doğru itebileceğini ifade ediyor. Kriptoarena.com olarak analizlerine daha önce de başvurduğumuz analiste göre ikinci seviyedeki inandırıcı bir atılım, düzeltici düşüşün rotasını izleyerek XAU/USD’yi 1.850 dolar bölgesinin yakınındaki bir sonraki ilgili engele yükseltecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!