ABD’de Şükran Günü Yaklaşıyor: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenir?

ABD”de önemli bir tatil olan Şükran Günü yaklaşırken, Bitcoin (BTC) yatay bir fiyat hareketiyle 56 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

 

Şükran günü gibi büyük tatillerde düşük volatilite gözlemleniyor!

Trader’lar önemli tatil günlerinde daha az aktif oldukları için Perşembe günü kutlanacak olan Şükran Günü, genellikle düşük volatilite ile ilişkilendirilir. Bitcoin (BTC)’in son zamanlardaki düşüşü, Hillary Clinton’ın sert eleştirileri ve Japonya’daki Mt Gox vakası sonrası ortaya çıkan FUD ortamı tarafından tetiklendi. Tüketiciler, Jerome Powell’ın “geçici enflasyon” iddialarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmeyi beklerken, FED’in bu hafta Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) raporunu yayınlaması da bekleniyor.

Geçen hafta açıklanan TÜFE rakamları, enflasyon seviyelerinin endişe verici noktaya ulaştığını gösteriyor. Uzmanlara göre, enflasyon korkuları daha fazla yatırımcıyı Bitcoin (BTC)’e itiyor. Kripto para topluluğu ayrıca, Powell’ın görev süresi sona ermek üzereyken, Bdien’ın bu hafta FED başkanlığına kimi atayacağına odaklandı. Daha önce Powell, FED’in kripto paraları yasaklama niyetinin olmadığını iddia etmişti. Biden, Powell’ı dört yıllık bir süre için yeniden atama veya onun yerine FED’de görev yapan ve kendi döneminde bir CBDC oluşturulmasını güçlü bir şekilde destekleyen Lael Brainard ile değiştirme seçeneğine sahip. Atamaların önümüzdeki dört yıl boyunca para politikasının nasıl yürütüleceğini belirlemede çok önemli olmasına rağmen, uzmanlar  Brainard’ın atamasının enflasyon ve kripto para birimleri üzerinde büyük bir etkisi olmayabileceğine inanıyor.

Analist: Bitcoin (BTC)’de yaşanan düzeltme kısa vadeli

Geçen haftaki çöküşün ardından, Bitcoin (BTC)’in fiyatı hafta sonu boyunca toparlanmaya çalıştı ve 60 bin doların direnç hale gelmesiyle, Kasım ayının bitmesine sadece 7  gün kaldı. Ancak uzmanlar, fiyatın 50MA’yı kırmış olmasına rağmen, günlük 100MA’nın 53 bin dolar seviyesi boyunca destek görevi görmesi beklendiği için zayıflığın kısa ömürlü olduğuna inanıyor.

Göreceli güç endeksi de (RSI) aşırı satım bölgesine yöneliyor ve bu da Eylül Ortası’nda görüldüğü gibi satın alma faaliyetini teşvik edebilir. Venturefounder’ın analisti Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Mayıs 2021’deki Bitcoin zirvesi ile bugün arasında bir başka karşılaştırma. Bence 53 bin dolar kilit noktası olacak.” ifadesini kullandı. Daha fazla BTC haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!