Analist: 5 Altcoin 2022’ye Damgasını Vuracak

İnanılmaz derecede değişken bir kripto para piyasası gördük, toplam kripto para piyasası değeri bir ila üç trilyon dolarlık büyük bir aralıkta dalgalandı. Popüler bir analist olan Brian Jung, aboneleriyle 2022’de yatırım yapmak için büyük potansiyele sahip en iyi 5 altcoin projsini paylaştı. Ünlü analistin görüşlerini Kriptoarena.com okuyucuları için derledik.

Avalanche (AVAX)

Listede adı geçen ilk altcoin Avalanche (AVAX), merkeziyetsiz uygulamalar ve özel Blockchain ağları için bir platform olarak işlev gören birinci katman bir Blockchain’dir. Akıllı sözleşmeler için en popüler Blockchain olarak Ethereum’u yerinden etmeyi amaçlayan Ethereum rakiplerinden biridir. Ölçeklenebilirlikten ödün vermeden saniyede 6.500 işleme kadar daha yüksek işlem çıktısına sahip olarak bunu yapmayı hedefliyor. Ethereum Blockchain’i, yüksek işlem maliyetleriyle mücadele ediyor. Çalışma kanıtlama metodolojisi ve saniyede tamamlanan işlemlerin hızı. Ethereum 2.0’ı başlatma çalışmalarında bulundular. Hâlâ kusurlu Ethereum Blockchain’ini değiştirmek isteyen bir sürü rakip var. İşte bu noktada AVAX, son derece hızlı, düşük maliyetli ve çevre dostu olarak resme giriyor. Ethereum Blockchain’inde saniyede yaklaşık 30 işlemi tamamlayabilirken, AVAX 6.500 işlemi tamamlayabilir.

Altcoin Terra (LUNA)

Listedeki ikinci altcoin ise Terra (LUNA). Terra, fiyat istikrarlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için fiat sabitli stablecoin’leri kullanan bir Blockchain protokolüdür. Beyaz kitabına göre Terra, fiyat istikrarını ve fiat para birimlerinin geniş çapta benimsenmesini Bitcoin (BTC)’in sansür direnciyle birleştiriyor ve hızlı ve uygun fiyatlı ödemeler sunuyor. LUNA, başarılı Terra ekosistemlerini oluşturmak için UST olarak da bilinen bir stablecoin kullanan başka bir Blockchain protokolüdür. LUNA ile kripto para birimini kullanmak söz konusu olduğunda Terra size her iki dünyanın da en iyisini sunar. Fiat para biriminin fiyat istikrarı ile kripto para birimlerinin sınırsız avantajlarından yararlanırsınız. Terra’nın bunu yapabilmesinin yolu, LUNA ve stablecoin’leri karlı bir döviz kuruyla takas etmenize izin vermeleridir.

Stabilcoin’lerle her zaman bir arz ve talep dengesine sahip olacaklar ve altcoin LUNA sahiplerini gerektiğinde token’larını daha yüksek döviz kurlarıyla takas etmeye teşvik edecekler. Bu, LUNA’yı Mirror ve Anchor protokolleriyle DeFi’nin işlevselliğinde süper etkili kılıyor. Terra kullanıcıları, sentetik varlıklara yatırım yapmak ve kripto tasarruflarından faiz kazanmak gibi işlevler sunuyor.

Altcoin Cosmos (ATOM)

Cosmos, Blockchain endüstrisinin karşılaştığı “en zor problemlerden” bazılarını çözen bir proje olarak kendini gösteriyor. Bağlı Blockchain’lerden oluşan bir ekosistem sunarak, Bitcoin tarafından kullanılanlar gibi “yavaş, pahalı, ölçeklenemez ve çevreye zararlı” çalışma kanıtı protokollerine karşı bir panzehir sunmayı amaçlıyor. Cosmos, Blockchain endüstrisinin karşılaştığı bazı zorlu sorunları çözmeye odaklanan benzersiz ve yenilikçi bir Blockchain’e sahiptir. Ayrıca, Blockchain teknolojisini merkeziyetsiz uygulama mühendisleri ve geliştiricileri için daha az karmaşık ve kolay bir hale getirmeyi amaçlıyor. Blockchain ile ilgili en havalı özellik Cosmos HUB’dır. HUB, birlikte çalışabilirlik olarak da bilinen Blockchain ağlarının birbirleriyle iletişim kurmasına izin veriyor. Bu çok önemlidir, çünkü diğer kripto para birimlerini birbirine bağlayan bir ağa sahip olmak, alan içinde daha fazla ölçeklenebilirlik ve işbirliğine izin verebilir.

Hamony (ONE)

Listedeki bir sonraki altcoin Harmony (ONE), merkeziyetsiz uygulamaların (DApp’ler) oluşturulmasını ve kullanılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir Blockchain platformudur. Ağ, saniyeler içinde blok oluşturmaya izin veren rastgele durum paylaşımına odaklanarak merkeziyetsiz uygulamaların çalışma şeklini yenilemeyi amaçlıyor. Harmony, sharding olarak bilinen oldukça eski bir kavramı kullanan güçlü bir temel Blockchain teknolojisine sahiptir. Harmony aynı zamanda düşük maliyetli ve enerji verimli işlemlere izin veren ve açık bir yönetişim özelliğine sahip olan bir hisse senedi Blockchain kanıtıdır.

Harmony’nin kilitli toplam değeri son 5 ayda 135 milyon dolardan 1 milyar doların üzerine çıktı. Bu büyük artış, büyük ölçüde Harmony’nin ekibinin pazarlamaya ve kripto topluluğuna platformlarının neler sunduğunu göstermeye 300 milyon doları aşan bir fon ayırmasından kaynaklanıyordu ve bir kez söylenti çıktıktan sonra geliştiriciler ve kullanıcılar akın etti.

Near Protocol (NEAR)

Bu listedeki en son altcoin Near Protocol (NEAR), topluluk tarafından işletilen bir bulut bilgi işlem platformu olarak tasarlanmış ve düşük işlem hızları, düşük verim ve zayıf birlikte çalışabilirlik gibi rakip Blockchain’leri tıkayan bazı sınırlamaları ortadan kaldıran bir katman 1 Blockchain’dir. Bu projeye eklenen bazı ek yardımcı programlar var, bu yüzden beş numarada listeye girdi. NEAR, onu kullanıcı dostu bir platform haline getirerek, merkeziyetsiz uygulamalar için ortamlarına hizmet etme konusunda harika bir iş çıkarıyor. NEAR, işlemleri hemen hemen sıfır dolarda tutabilirken, saniyede yüz bin işlem gerçekleştirebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!