Analist: 2 Altcoin Gelecek Vaat Ediyor

Yapılan anketler ABD’li yetişkinlerin kripto para piyasasına yatırım yapmaya daha istekli olduğunu ortaya koyuyor. Kripto piyasası en son düşüşün ardından şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinin üçte birinden daha altında bulunuyor. Bu sebeple analist Trevor Jennewine yatırımcıların portföylerine ekleyebileceklerini düşündüğü 2 altcoin için zamanlamanın uygun olduğunu düşünüyor.

Analiste göre Internet Computer (ICP) gelecek vaat ediyor

İsviçre merkezli kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan DFINITY tarafından piyasaya sürülen Internet Computer (ICP), interneti merkezi olmayan bir platform olarak yeniden inşa etmeyi amaçlıyor. Çünkü DFINITY’ye göre internetin önemli bir kısmı Amazon, Alphabet, and Microsoft gibi bir avuç teknoloji devi tarafından kontrol ediliyor. Bu, bu şirketlerin muazzam miktarda kullanıcı verisine erişimi ve kontrolü olduğu ve altyapılarında barındırılan içerik üzerinde sansür gücüne sahip oldukları anlamına geliyor. Öte yandan bu altcoin projesi, geliştiricilerin merkezi olmayan bir sunucu ağında akıllı sözleşmeler kurmasına izin verirken bu akıllı sözleşmeler, bulut hizmetleri, kurumsal yazılımlar, sosyal platformlar ve web siteleri dahil olmak üzere bir dizi teknolojiye güç sağlayabilir.

Analist Trevor Jennewine’a göre oldukça hızlı olan ICP ağı saniyede 11.500 işlem (TPS) yapabiliyor. Solana gibi Blockchain’ler daha yüksek verim sunabiliyor. Ancak analiste göre bu altcoin, kullanıcıların verileri Solana’da maliyetinin çok altında depolamasına izin verir ve ağdaki işlem ücretleri diğer Blockchain’lerden önemli ölçüde daha ucuz görünüyor. Jennewine, merkezi olmayan bir mimariye sahip, oldukça ölçeklenebilir bir platform olan ICP’nin geliştiricilerin dikkatini çekeceğini düşünüyor. Ancak geleneksel bulut altyapı hizmetlerine benzer şekilde, bu geliştiricilerin platformu kullanmak için ödeme yapması gerekiyor. Analiste göre Internet Computer daha popüler hale geldikçe, ICP token’ına olan talep ve fiyatı daha da artabilir.

Analistin radarındaki ikinci altcoin Litecoin oluyor

En büyük kripto borsası olan Coinbase’in eski mühendislik direktörü Charlie Lee tarafından 2011’de oluşturulan Litecoin (LTC) o sıralar Bitcoin ekonomisini desteklemeyi amaçlıyordu. Lee, Litecoin’i birkaç değişiklikle Bitcoin’in kaynak kodundan oluşturdu. Analist Trevor Jennewine, 21 milyon token’la sınırlı olan Bitcoin’in karşısında Litecoin’in arzının dört kat daha bol olduğunu belirtiyor. Analiste göre dijital gümüş olarak adlandırılan Litecoin’deki bu benzetme yatırım tezini anlamayı kolaylaştırıyor. Temel ekonomi, talep arzı aştığında bir varlığın fiyatının artacağını gösterir. Bu sebeple Jennewine yatırımcıların altcoin projesine olan talebinin önümüzdeki yıllarda artacağına inanmak için iyi nedenleri olduğunu ifade ediyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere Fidelity tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, kurumsal yatırımcıların kripto para birimi konusunda giderek daha fazla yükselişe geçtiğini gösteriyor. Aslında, bu büyük para yöneticilerinin yüzde 71’i gelecekte dijital varlıklara yatırım yapmayı planlıyor. Bitcoin ve Ethereum, bu grup arasında en yaygın olarak tutulan kripto para birimleri olarak yer alırken Litecoin 3. sırada yer alıyor. Analiste göre bu, birçok kripto meraklısı için sürpriz olabilir. Çünkü bu altcoin genellikle daha popüler Blockchain projeleri lehine göz ardı ediliyor. Bu sebeple analiste göre gelecekte, kurumsal yatırımcılar dijital varlıklara yönelmeye devam ettikçe, Litecoin’in popülaritesi talebe dönüşerek fiyatını yükseltecek

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!