Altın İvme Kaybediyor: Gözler Cuma Günü Yayınlanacak Kritik Raporda!

Altın, hazine getirileri ve doların artmasıyla birlikte kilit seviye olan 1.750 doların altında kaldı. FED’in tapering politikasını etkileyebilecek ABD işgücü piyasası raporu 8 Ekim Cuma günü açıklanacak. Raporun değerli metalin fiyatını da etkilemesi bekleniyor.

Yatırımcılar dolara yöneliyor: Kritik gelişme altın üzerinde baskı yaratıyor

 Yatırımcılar, yükselen enerji fiyatlarının enflasyonu ve yavaş büyümeyi tetikleyebileceği endişelerine karşı güvenli liman olarak bilien altının rakibi dolara akın etti. Daha yüksek bir dolar, diğer para birimlerine sahip yatırımcılar için altının cazibesini de azaltıyor. 10 yıllık ABD hazine tahvillerinin getirileri de yükseldi. Bank of China International’da emtia piyasaları stratejisi başkanı Xiao Fu, tarım dışı maaş bordroları verilerinin “muhteşem ve beklentilerle uyumlu” olmasa bile, bazı Fed üyelerinin zaten tapering koşulunun yerine getirildiğini düşündüklerini söyledi. Bu gelişme de  altın üzerinde baskı yaratıyor.
 

Tarım dışı maaş bordroları raporu, 2-3 Kasım’daki bir sonraki federal açık piyasa komitesi toplantısından önceki son önemli veri olacak. Beklentiler, Fed’in yıl sonundan önce tapering politikasını başlamasına yetecek kadar, Eylül ayında 488 bin işin eklenmesi yönünde. Fu, ancak enflasyonist baskı devam ettiği için fiyatlar önemli ölçüde düşerse bazı yatırımcıların altın satın alabileceğini de sözlerine ekledi.

Cuma günkü rapor büyük önem taşıyor

Cuma günkü ABD İstihdam Raporunun altın fiyatlarını etkilemesi yönünde. Bu, yalnızca her ayın en çok merak edilen ekonomik raporu değil, aynı zamanda Fed tarafından izlenen ekonomik performansın ve enflasyonun önemli bir ölçüsüdür. Özellikle enflasyondaki son artış ABD Merkez Bankası’nın faizleri beklenenden daha erken yükseltmesine neden olabileceğinden, Cuma günkü verilere büyük bir odaklanma olacak.
 
 Ancak, Fed’in favori enflasyon göstergesinin geçen ay yüzde 5,3’e yükselmesiyle, 1991’den bu yana en büyük yıllık artışı, sonuçta Fed’in şu anda şimdiye kadarki en büyük ikilemle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Cuma günkü ABD istihdam raporu, Fed’in oranlarla ilgili kararını ya çok daha kolay ya da çok daha zor hale getirecek ve bu da yeni ve heyecan verici fırsatlara kapı aralayacak.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!