Altın Fiyatları Tahmini: Yakında Bu Seviyeler Görülebilir!

Altın fiyatı, önceki gün, Şubat ayından bu yana en düşük seviyelere gerilemesinin ardından, Cuma günü durgun Asya seansında toparlandı. Bununla birlikte, kıymetli metal yatırımcıları, Mayıs ayı ABD Michigan Tüketici Duyarlılığı verilerini beklerken altın fiyatı şuan 1.827 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatlarını etkileyen faktörler ve piyasalara genel bakış

Altının son toparlanması, ABD ÜFE’nin Nisan ayı için yüzde 0,5’lik MoM piyasa konsensüsünü eşleştirmesinin yanı sıra, Fed Başkanı Jerome Powell’ın önümüzdeki iki toplantıda 50 bps faiz artırımını yinelemesiyle bağlantılı olabilir. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly şu açıklamayı yaptı:

50 mi, 25 mi, 75 mi? Bunlar meslektaşlarımla birlikte düşüneceğim şeyler, ancak kendi başlangıç noktam, Amerikalıları şaşırtacak kadar hızlı veya ani bir şekilde gitmek istemiyoruz.

Ayrıca, Çin’in üniversite öğrencilerine daha fazla istihdam yaratma baskısı ve Mayıs ortasından sonra Shanghai’da covid-sıfır koşullarına ulaşma umutları daha önce USD / CAD ayılarını tercih etti. Aynı çizgide, Pekin’deki covid canlanmasını bastırmak ve doğrulamak için covid testi için sakinler için üç günlük bir karantina kararı vardı. Temkinli iyimserliği artırırken, ABD 10 yıllık Hazine getirileri önceki gün iki haftanın en düşük seviyesini tazeledikten sonra düzeltici bir geri çekilme gösterirken, şuanda yüzde 2.89 civarındayken, S&P 500 vadeli İşlemleri baskısı bir yılın en düşük seviyesine yakın ve yüze 1.0 yükseldi. Daha önce 65,2’ye karşı 64 beklenen ABD Michigan Tüketici Duyarlılık Endeksi, ön niteliği ve enflasyon beklentileri için ipuçları içermesi nedeniyle şüphesiz önemli olacaktır. Altın yatırımcılarının takip etmesi gereken bir diğer konu da koronavirüs, jeopolitik ve Fed konuşmaları ile ilgili başlıklar.

Altın fiyatı teknik analizi

Altının 18 Nisan’dan bu yana yaptığı hareketler göz önüne alındığında, altın fiyatı dört saatlik grafikte alçalan kama boğa grafiği modelini tasvir ediyor. Bununla birlikte, neredeyse aşırı satılan RSI (14), altın alıcılarını daha fazla toparlanma hareketinden umutlu tutuyor. Bununla birlikte, kamanın direnç çizgisini oluşturan 1.857 dolarlık net bir kırılma, altın alıcıları için yeterli olmayacaktır, çünkü 1.863 dolara yakın 50-SMA seviyesi, yukarı yönlü hareketi onaylamadan önce yukarı ekstra bir filtre görevi görecektir.

Bununla birlikte, 1.909 dolarlık aylık zirve ve Nisan ayının sonlarında 2.000 dolar civarındaki yüksek salıncak, metalin 2.050 doları çevreleyen teorik hedefe doğru ilerlemesi sırasında çok önemli dirençler olarak hareket edebilir. Alternatif olarak, 1.810 dolara yakın olan son düşük seviyenin aşağı yönlü bir kırılması, altın satıcılarını 1.780 doları çevreleyen yıllık tabana yönlendirmeden önce 1.800 dolar eşiğinden doğrulanması gerekecektir. Daha fazla altın haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!