Altın Fiyatları İçin Günün Seviyeleri Belli Oldu!

Altın fiyatları iki ayın en yüksek seviyelerinin biraz dışında seyretmesine rağmen yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Sıcak küresel enflasyon ve Rusya-Ukrayna gerilimleri değerli metalin fiyatını destekliyor. Deneyimli analist Dhwani Mehta’ya göre daha sıkı getiriler, iyi bir satın alma fırsatı olabilecek geri çekilmeleri tetikleyebilir. İşte detaylar…

Enflasyon endişeleri ve Fed spekülasyonları başı çekiyor

Altın fiyatları, Çin’den gelen para politikasının gevşemesiyle risk hissiyatı toparlanırken, iki ayın en yüksek seviyesini 1.844 dolarda yeniledikten sonra bugün geriliyor. Çin Halk Bankası (PBOC), bocalayan ekonomik büyümeyi desteklemek için ipotek kredisi faiz oranlarını düşürdü. ABD faiz oranlarının güçlenmesi aynı zamanda altının yükseliş momentumunu da yumuşatıyor. Bununla birlikte analist Dhwani Mehta’ya göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın artan enflasyon konusundaki endişeleri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve Çin’den ithal edilen ürünlere uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılması konusundaki uyarıları boğaları desteklemeye devam edecek.

Analist ayrıca yatırımcıların yeni ticaret fırsatları için Euro Bölgesi nihai enflasyon okuması, ABD haftalık İşsizlik Başvuruları ve Mevcut Ev Satışları verilerini izlemesi gerektiğini hatırlatıyor. Altın fiyatları dün Hazine getirilerindeki fiyat hareketinden kısa bir süreliğine kopmasına rağmen bugün ABD oranları ile negatif ilişkisine geri dönüyor. Değerli metalin fiyatı yükselişi durdururken daha güçlü getiriler arasında iki ayın en yüksek seviyelerinin altında konsolide oluyor. Ayrıca Mehta’ya göre Çin’in politika gevşemesi kaynaklı risk odaklı havası da altının kazanımlarını sınırlıyor. Her ne kadar on yıllık yüksek enflasyon oranları küresel olarak boğaları kapsıyor olsa da Rusya-Ukrayna krizi de güvenli liman çevresindeki canlı havanın korunmasına yardımcı oluyor.

Analiste göre altın fiyatları için izlenmesi gereken seviyeler

Değerli metalin teknik göstergelerini inceleyen analist Dhwani Mehta’ya göre, altın fiyatları, bir günlük Fibonacci yüzde 23,6, pivot noktası bir haftalık R1 ve dört saatlik SMA5’in yakınsaması olan 1.835 dolar civarında yoğun bir sağlıklı destek seviyeleri kümesiyle karşı karşıya kalıyor. Analiste göre aşağı yönlü baskı yoğunlaşırsa, ayılar kritik desteğe 1.831 dolardan meydan okuyabilir. Bunlara ek olarak bir önceki ayın en yüksek seviyesi o noktada bir günlük Fibonacci oranı yüzde 38,2’ye denk geliyor.

Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz analist Dhwani Mehta’ya göre bir sonraki güçlü destek, bir günlük SMA5, bir günlük pivot noktası S1 ve bir haftalık Fibonacci yüzde 23,6’nın kesişimi olan 1.821 dolar civarında görülüyor. Analiste göre altın fiyatları için alternatif olarak, ani direnç, iki ayın en yüksek seviyesi olan 1.844 dolarda hizalanıyor. Bu seviyenin üzerinde ise bir haftalık R2 pivot noktası olan 1.850 dolar yer alıyor. Analiste göre bir günlük R1’in 1.854 dolardaki pivot noktası boğalar için bir sonraki yukarı yönlü hedef olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!