Altın Fiyatları, Bu Açıklamalarla Düştü! “Sırada Bunlar Olabilir”

Altın fiyatları pazartesi gün ortası ABD ticaretinde keskin bir düşüş yaşayarak iki haftanın en düşük seviyesini gördü. Değerli metal fiyatı baskı altında olduğu gecenin ardından bu sabah Başkan Biden’ın Fed Başkanı Jerome Powell’ı bir dönem daha tutmayı planladığını bildirdiğinde satış baskısı hızlandı. Aralık ayı vadeli altını en son 14,23 dolar düşüşle 1794,63 dolardan işlem görüyor. Analist Jim Wyckoff ise değerli metal için fiyat tahminlerini sunuyor.

Analist, altının enflasyona karşı bir önlem olmaya devam edeceğini söylüyor

Altın fiyatları düşerken, ABD dolar endeksi 15 ayın en yüksek seviyesine yükselirken ve Biden’ın Powell’ı bir dönem daha pozisyonunu sürdürmek için seçtiği açıklandığında ABD Hazine verimleri yükseldi. Spekülasyonlar, Biden’ın Fed başkanı olarak daha ılımlı para politikası yürüten Lael Brainard’ı seçebileceği yönündeydi. Powell’ın Fed Başkanı olarak kalmasıyla birlikte, trader’lar ve yatırımcılar, Brainard’ın yeni bir Fed başkanı olarak ABD para politikalarına daha kolay yaslanacağı fikirlerine kıyasla, ABD para politikasının mevcut seyrinde kalacağını düşünüyor.

Değerli metalin vadeli işlemlerinde fiyatlar bu sabah birkaç önemli kısa vadeli teknik destek seviyesinin altına düştüğünde satış durdurma emirleri tetiklendiği için altın fiyatları daha da aşağı düştü. Usta analist Jim Wyckoff’a göre Powell haberlerinin, kısa vadeli değerli metalin vadeli işlem trader’larının kasayı çalıp son zamanlardaki iyi fiyat artışlarından sonra kâr elde etmeleri için bir bahane olduğu iddia edilebilir. Bunun sebebi ise piyasa genel olarak Powell’ın yeniden atanmasını beklediği için sarı metal bu şekilde tepki vermemeliydi. Değerli metal piyasaları için temelde geçen cuma günkü kapanışlardan bu yana hiçbir şey değişmedi. Bugün altında önemli bir grafik hasarı verilmedi ve kısa vadeli fiyat artışları devam ediyor. Wyckoff’a göre metal piyasaları muhtemelen enflasyon ticareti tarafından desteklenmeye devam edecek. Yani değerli metal yükselen ve hatta sorunlu fiyat enflasyonuna karşı bir önlem olarak aranmaya devam edecek.

Altın fiyatları için önemli direnç ve destek seviyeleri neler olacak?

Küresel borsalar gecelik işlemlerde karışırken, ABD borsa endeksleri öğlen saatlerinde karıştı. Analist Wyckoff’a göre ABD’de, Şükran Günü tatili perşembe günü olduğundan ve cuma günü kısaltılmış bir işlem seansı tarihsel olarak yılın en düşük hacimli günlerinden biri olduğundan, ticaret haftasının geri kalanı daha sakin olabilir. Avrupalı ​​trader’lar ve yatırımcılar, Avrupa ve Asya’daki enfeksiyonlar artarken Covid karantinaları konusunda endişeli olmaya devam ediyor. Dünya, Rusya-Ukrayna sınırına yakın Rus birliklerinin birikmesine de dikkat ediyor. Bugün önemli dış piyasalar ABD doları endeksinin yükseldiğini ve 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını gördü. 10 yıllık ABD Hazine bonosu getirisi şu anda yüzde 1.605 oranında seyrediyor. Jim Wyckoff ise bu durumun altın fiyatları için nasıl bir etkisi olacağını açıklıyor.

Değerli metalin teknik analizini yapan Wyckoff, aralık ayı vadeli sarı metalin boğalarının hala genel kısa vadeli teknik avantaja sahip olduğunu ifade ediyor. Analiste göre altın fiyatları, günlük grafikte yedi haftalık bir yükseliş trendinde görünüyor. Kriptoarena.com olarak analizlerine yer verdiğimiz Jim Wyckoff, boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefinin, bugünün zirvesi olan 1.850,40 dolarda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmek olduğunu düşünüyor. Kıymetli metalin ayıları için bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi ise analiste göre vadeli işlem fiyatlarını sağlam teknik destek olan 1,800,00 doların altına itmek. Wyckoff ayrıca sarı metal için ilk direncin 1.825,00 dolar seviyesinde ve ardından 1.839,00 dolar seviyesinde görüldüğünü ifade ediyor. Bunlara ek olarak ilk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1.810,90 dolar ve ardından 1.800,00 dolar seviyesinde görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!