Altcoinlerde şenlik var… Peki Bitcoin’de ne olacak?

Kripto para piyasası ayların en çılgın gününü gördü. Bitcoin (BTC) fiyatı 10 bin 250 dolarda sabitlenerek düzleştikçe altcoinlerde bir şenlik yaşandı.

Kripto para birimleri Bitcoin’in durgunluğundan da güç alarak 2017nin boğa kaçışını hatırlatan bir kalibrede kuvvetli bir güç sergilediler. Etkili bir şekilde dikey yükselişler gerçekleşti. Ethereum yüzde 7 değer kazandı ve ana direnç seviyesini kırarak 212 dolara yükseldi. XRP salı günü yüzde 16 artış kaydederek 0.30 dolara yükseldi. Çılgınca değil mi?

Altcoin sahipleri memnun kalsa da bu hareketlilik beklenmedik bir şekilde Bitcoin yatırımcılarının şu soruyu sormasına neden oldu: BTC fiyatında şimdki hedefler neresi?

2017’de yaşanan duruma benzer bir şekilde Bitcoin’in artış yaşamasa da güçlü kaldığını not etmek önemli. Bu durum BTC’den altcoinlere bir akışın olduğu anlamaına gelebildiği gibi fiat girişlerinin Bitcoin piyasasına akmaya devam ettiğini de gösteriyor.

Bu Bitcoin’in düşük volatilitesini sürdürdü. NewsBTC tarafından bildirildiği üzere varlığın BitMEXe göre oynaklığı analist Chonisin belirttiği gibi “büyük fiyat hareketlerinin doğduğu” bir bölgeye düştü.

Bu düşük oynaklık önümüzdeki günlerde güçlü bir harekete işaret ediyor. Ve bu güçlü hamlenin bir üste geçeceği konusunda genel olarak kabul görüyor.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Bitcoin kendini daha düşük seviyelerde görerek net bir üçgende işlem yaptı. Bazıları bunu düşüş işareti olarak almış olsa da – sürekli olarak düşük seviyeler yükseliş momentumunun kaybı olarak görülebilir. Tanınmış analist Jacob Canfield Bulkwoskiden yapılan bir araştırmaya dayanarak yükselişe giren üçgenlerin zamanın yüzde 63ünü yukarı doğru kırdığını belirtiyor.

Teknikler olumlu fiyat eylemi yapılmasını desteklemekte. Trader CryptoHamster kısa süre önce bu noktaya değinmek için tarihsel fiyat eğilimlerini kullandı.

Bitcoin’in bir haftalık Stokastik Göreceli Güç Endeksi (RSI) son zamanlarda “ana yükseliş eğilimi” yaşadığını trend göstergesinin aşağı ineceğini ve daha fazla yuvarlanmak istediğini ima ettiğini belirtti. Bunun önemli olmasının nedeni: Geçtiğimiz 11 kez bunun Bitcoin için yerel fiyat olarak belirlendiği şeklinde.

Nitekim yukarıda belirttiği üzere bu teknik gösterge Aralık ayında 3 bin 150 doları Bitcoin’in 2017’deki yükseliş trendinde sayısız kısa vadeli dipleri 2018’de de pazar diplerini ardından fiyat artışlarını daha da yükseltti.

Ve temelleri kim unutabilir ki? Ayrıca Bitcoin’in fiyatına ilişkin canlandırıcı hissiyatını da destekliyor.

Gelecek hafta New York Menkul Kıymetler Borsası sahibi Microsoft Starbucksın desteklediği kripto platformu Bakkt diğer firmaların yanı sıra amiral gemisi ürününü piyasaya sürecek: Fiziksel olarak teslim edilebilir Bitcoin vadeli işlemlerini yani.

Bakkt piyasa araştırma firması Fundstrat Global Advisors tarafından yapılan açıklamada “piyasaya girdiklerinde vadeli işlemleri kabul etmeye hazır olan kurumların“ kritik bir kitlesine ”sahip oldukları bildirildi. Fundstrat Bakkt’ın kurumsal yatırımcıların Bitcoin’de kendilerini nasıl daha iyi kullandıklarının dinamiğini de değiştirebileceğini yazdı.

Ayrıca efsanevi analist PlanB Bakkt’ın türevlerinin kurumsal yatırımcıları Bitcoin’e çekeceğini nakitleşmiş CME vadeli işlemlerinin kağıt BTC oluşturmalarını engelleyeceğini ve kısa satıcıları ayırt etmeyeceğini belirtti.

Comments (0)
Add Comment