Dikkat: Bu Altcoin Saldırıya Uğruyor! Discord Kanalları Hacklendi!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasası uzun bir süredir hack saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. 2022’den bu yana artan hack saldırıları ve büyük istismarlar, popüler altcoin projelerini yaralamakla kalmıyor, yatırımcılara da büyük zararlar veriyor. Son olarak Discord platformu üzerinden sahte airdrop duyurularıyla dikkat çeken altcoin projesi Lisk, Discord kanallarının hacklendiğini açıkladı! Bununla beraber proje ekibi, yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu! İşte detaylar…

Bu altcoin projesinin Discord kanalı hacklendi: Ekip kullanıcılara kritik uyarılarda bulundu!

Kripto para piyasası ve DeFi sektörü uzun bir süredir yüzleştiği hack saldırılarına bir yenisini daha ekledi. JavaScript tabanlı blockchain uygulamalarının düzenlenmesini ve dağıtıma sunulmasına izin veren ve yenilikler sunan bir platform olarak karşımıza çıkan Lisk, yaptığı son duyuru ile beraber yatırımcılarının dikkatli olmasını istedi. Proje ekibinin yaptığı duyuruya göre projenin Discord kanalı hacklendi. Twitter üzerinden aktardığı bilgilerde popüler altcoin projesinin ekibi, kullanıcıların sahte airdrop duyurularına ve dolandırıcılığa karşı temkinli olmasını istedi. Bununla beraber ekip, Discord üzerinden gelecek hiçbir mesaja cevap verilmemesini de kullanıcılarından rica etti. Twitter üzerinden aktarılan duyuru şu şekilde:

14 Haziran tarihinde atılan Tweet’te proje ekibi, “Discord sunucusu hacklendi, lütfen yayınlanan hiçbir bağlantıya tıklamayın. Token airdropları veya çekilişler yok” sözlerinde bulunarak yatırımcıları uyardı. 2022’den bu yana birçok kripto para projesinde gerçekleşen bu hack saldırıları ile beraber yatırımcılar piyasaya olan güvenini bir nebze kaybetmiş görünüyor. Son olarak Lisk ile beraber gerçekleşen bu hack saldırısı ile beraber 2023’ün başından bu yana birçok hack saldırısı yatırımcıları tedirgin ediyor. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan büyük çöküşler ve hack saldırıları nedeniyle bazı yatırımcılar, varlıklarını kripto sektöründen başka sektörlere kaydırma kararı aldılar. Henüz kripto para sektörünün geleceği bilinmese de birçok yatırımcı ise hala sektörden ümitli gözüküyor.

Peki, Lisk nedir?

2015 Yılında Oliver Beddows ve Max Kordek tarafınca Crypti’den forklanan Lisk, teknolojisini daha ulaşılabilir, ölçeklendirilebilir hale getirmeyi ve açık kodlu yan zincirlerin geliştirilmesini kolaylaştırmayı hedefleyen bir Blockchain platformu olarak karşımıza çıkıyor. Lisk projesi, kripto para piyasasında yerel coin olarak LSK’yı kullanıyor. Birçok kullanıcıya yeni yenilikler sunan Lisk teknolojisi, kendi özgünlüğüyle de ön plana çıkıyor. Bunun nedeni Blockchain uygulaması geliştirmelerini olağan geliştiricilere de sunması olarak açıklanıyor. Lisk diğer projelere göre daha kolay bir yazılım diline sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu dil karşımıza Javascript olarak çıkıyor ve birçok geliştiricinin bildiği bu dil ile beraber proje popülerliğini koruyor.

Her ne kadar Discord platformları hacklense de son 24 saatlik süreç içerisinde Lisk (LSK) yüzde 13 değer kazandı. Anlık olarak fiyat durumu ise 0.7948 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!