Hong Kong Müjdeyi Verdi: Bu Kripto Para Borsasını Davet Etti!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz haftalarda Hong Kong tarafından kripto cephesine yönelik gelen haberleri beraber bireysel yatırımcılar oldukça olumlu bir şekilde karşılamıştı. Bununla beraber Hong Kong, kripto para piyasasına yönelik attığı adımlara devam ediyor. Son olarak bölge, kripto para borsası Coinbase’i ülkesine davet etti. İşte detaylar…

Hong Kong, Coinbase’i ülkeye davet etti!

Bütün dünyanın kripto para birimlerine olan yaklaşımıyla dikkatini çekmeyi başaran Hong Kong, yakın zamanlı bir açıklamasında küresel kripto işlem operatörlerine ülkede iş kurmaları için bir davetiye gönderdiğini duyurdu. Birçok yatırımcının dikkatini çeken bu haberle beraber Hong Kong’lu düzenleyiciler, Coinbase’i de ülkesinde istediklerini açıkça belirttiler. Twitter üzerinden paylaşımlarda bulunan Yasama Konseyi üyesi Johnny Ng, Coinbase de dahil olmak üzere birçok kripto para borsasına yardım sağlamaya istekli olduğunu aktararak kripto borsaları için olası hisse senedi listeleme planlarını da açıkladı. Bir süredir kripto para piyasasının gündemini kaplayan Binance ve Coinbase’e yönelik SEC davalarının ardından bu haber, birçok yatırımcı tarafından oldukça olumlu karşılandı.

Bir diğer yandan bildiğiniz üzere başta ABD olmak üzere birçok ülke kripto para endüstrisine yönelik yeni yaptırımlarla yatırımcıların karşısına çıkıyor. Buna rağmen Hong Kong tarafından geçtiğimiz haftalardan bu yana gelen yenilikçi hamleler, Hong Kong’un yakın gelecekte bir kripto para bölgesi olabileceğine yönelik izlenimleri de artırıyor. Bildiğiniz üzere Hong Kong bir süredir varlıkları aktif olarak düzenleyerek farklı bir yaklaşımla kripto paralara yaklaştı. Hatırlayacağınız üzere şehrin Mali Sekreteri Paul Chan, hükümetin sağlam bir kripto ve fintech ekosistemi oluşturma taahhüdünü açıklamıştı. O zamandan bu yana Hong Kong, endüstrinin büyümesi için birçok yol deniyor ve yatırımcıları kendine çekiyor.

Teknoloji devleri kripto para işlemleri için Hong Kong’a yöneliyor

Bir diğer yandan Hong Kong tarafından kripto paralara yönelik bu atılımlar, birçok küresel teknoloji devinin de dikkatini çekiyor. Hatırlayacağınız üzere Ocak ayında Samsung, Hong Kong Borsası’nda bir Bitcoin Vadeli İşlem Aktif ETF’si başlattığını açıklamıştı. Dahası, Şubat ayının ortalarında Çinli yetkililerin Hong Kong’un kripto yanlısı çabalarına stratejik onay verdiğine dair haberler ortaya çıktı. Hatta Çin hükümetinin, ülkenin finansal istikrarı için bir tehdit oluşturmadığı sürece, Hong Kong’u kripto inovasyonu için bir test ortamı olarak kullanmayı düşünebileceği tahmin ediliyor. Bu onay, Hong Kong’un bölgedeki önde gelen kripto dostu yargı yetkisi olarak itibarını daha da sağlamlaştırıyor.

Hong Kong kripto endüstrisini daha da büyütmeyi amaçlıyor

Son olarak Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) 9 Haziran’da perakende bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) uygulamak için temel atma planlarını açıkladı. Merkez Bankasından gelen bu hamle günlük işlemler için bir ödeme yöntemi olarak CDBC’lerin potansiyel kullanım alanlarını keşfetmeyi ve bu yolla da endüstriyi daha da büyütmeyi amaçlıyor. Bununla beraber Hong Kong Yasama Konseyi üyesi Johnny Ng tarafından Coinbase’e yönelik gönderilen davet, ülkenin hem OKX hem de Huobi uyumluluk kuruluşlarının katılımını gören ve şu anda Hong Kong Borsası’nda listelenen kripto endüstrisi için dijital bir merkez olma konusundaki kararlılığına işaret ediyor. Henüz Coinbase tarafından bir cevap gelmese de birçok yatırımcının gözü borsanın üzerinde bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!