Bu Altcoin Projesinin Kurucusu Kara Para İddialarını Reddetti! İşte Detaylar

Son dönemlerin en çok tartışılan kripto para mikseri altcoin Tornado Cash’in kurucu ortaklarından Roman Storm, kara para aklama ve Amerika Birleşik Devletleri yaptırımlarının ihlaliyle ilgili bir dizi suçlamayı kabul etmedi. Storm’un savunması 6 Eylül’de New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde bir yargıç önünde yapıldı. Storm’un yanı sıra, suç ortağı olduğu iddia edilen Roman Semenov da benzer suçlamalarla karşı karşıya! İşte detaylar…

Altcoin Tornado Cash’inn kurucusu suçlamalarla karşı karşıya

Suçlamalar, Tornado Cash’in Kuzey Koreli Lazarus Group’un faaliyetlerini kolaylaştırarak ABD yaptırımlarını atlatmalarını ve potansiyel olarak nükleer programlarını finanse etmelerini sağladığı iddiası etrafında dönüyor. Storm ilk olarak Ağustos ayında tutuklanmış ve daha sonra 2 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı. Ancak New York, New Jersey, Washington ve Kaliforniya gibi belirli bölgelerle sınırlı olduğu için özgürlüğü kısıtlamalarla birlikte geliyor.

Bu dava, Ağustos 2022’de Hollanda’daki yetkililerin Tornado Cash’in kurucu ortağı Alexey Pertsev’i Lazarus Group ile birlikte kara para aklama suçlamasıyla yakaladığı benzer bir tutuklamanın ardından geldi. Pertsev Nisan 2023’te hapisten çıkarıldı ve şu anda elektronik izleme altında evinde yargılanmayı bekliyor. Bu yayının yapıldığı tarih itibariyle Roman Semenov halen firari durumda.

Tornado Cash’i çevreleyen tartışmalar, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) Tornado Cash’i “Özel Olarak Belirlenmiş Ulusal” olarak tanımlaması ve Ağustos 2022’de kuruluşa etkili bir şekilde yaptırım uygulamasıyla tırmandı. Bu hamle, kripto para topluluğunun hem içinden hem de dışından eleştirilere neden oldu ve birçok kişi bunu devlet dairesinin yetkisinin aşılması olarak gördü. OFAC’ın eylemlerine yanıt olarak, önde gelen kripto para borsası Coinbase’in mali desteğiyle birkaç kişi karara karşı yasal işlem başlattı. Ancak, çabalarına rağmen, bir yargıç Ağustos ayında ABD Hazinesi lehine karar vererek bakanlığın duruşunu sağlamlaştırdı.

Tornado Cash yetkililerine ne olacak?

Storm ve Semenov’a yönelik suçlamalar, Tornado Cash’in devam eden destanında önemli bir gelişmeye işaret ederken, yetkililer kripto para birimi mikserinin Lazarus Group ile olan ilişkisinin kapsamını ve bunun uluslararası yaptırımlar üzerindeki potansiyel yansımalarını araştırmaya devam ediyor. Birçok kullanıcının yakından takip ettiği davada henüz bir karar çıkmasa da bu son dava kripto para piyasası için belirleyici rol oynayabilir. Özellikle kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere gizlilik ve anonimlik sağlayan ve birçok kötü aktör için kara para aklama yönünde yardımcı olan kripto para mikseri için birçok kullanıcı bu davayı yakından takip ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!