Akbank’tan Çok Konuşulacak Kripto Para Adımı!

Türkiye’nin önde gelen bankalarından Akbank, Akbank’ın yüzde 100 iştiraki olan Ak Yatırım, kripto platformu Stablex’in ana hissedarı olmak için başvurularda bulundu. Hamle ile beraber birçok finans kurumunun kripto para piyasasına girme konusundaki arzusu ön plana çıkıyor! İşte detaylar…

Akbank, bu kripto para borsasını satın alabilir!

Türk Lirası ile kripto işlemlerini kolaylaştıran kripto borsası StableX, Mayıs 2020’de Jihad Shannak tarafından kuruldu. Anlaşmanın gerçekleşmesi ve resmi onay alması halinde Ak Yatırım, Stablex’in çoğunluk hissesini satın alacak ve ana kontrolü ele alacak. Blockchain ve kripto analiz firması Chainalysis’in bir raporuna göre Türkiye, kripto piyasasında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak ortaya çıktı. Rapor, Türkiye’nin Küresel Kripto Kabulü Endeksi’nde 154 ülke arasında 12. sırada yer aldığını ve günlük ortalama 533 milyon dolarlık kripto para birimi işlem hacmini gösteriyor.

Stablex ve Akbank, geçen yıl ağustos ayında görüşmelere başladı. Stablex CEO’su Turgut Güney, daha önce 2011-2017 yılları arasında Akbank Teknoloji ve Operasyon Departmanı COO’su olarak görev yapmıştı. Atılan bu son adımla beraber bankanın kripto dünyasına katılımında önemli bir genişleme gerçekleşti. Bu yeni duyurularla beraber Akbank’ın yaptığı bu hareket, Türkiye’de artan kripto faaliyetlerinin habercisi olabilir. Özellikle

Türkiye, kripto dünyasında öncü rol almak istiyor

Küresel olarak kripto para birimlerinin yükselişi Türkiye’de dikkatlerden kaçmadı ve düzenleyiciler şimdi kripto piyasası için düzenleyici bir çerçeve oluşturmak için adımlar atıyorlar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kısa bir süre önce, oynaklık ve düzenleme eksikliği konusundaki endişeleri gerekçe göstererek, ödemelerde kripto birimlerinin kullanımını sınırlamak için düzenlemeler getirdi.

Bununla birlikte, Akbank’ın iştirakinin Stablex’in ana hissedar pozisyonu için başvurma hamlesi, ülkenin finans kurumlarının kripto pazarını yatırım ve büyüme için kazançlı bir fırsat olarak gördüğünü gösteriyor. Bir diğer yandan Bitfinex’in Türkiye’de hizmet vermeye başlayacağı dün açıklandı. Türkiye şu anda kripto para birimi işlemleri için dünyanın en aktif ülkelerinden biri olarak sıralandığından, bu hareket şaşırtıcı değil. Daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere attığı adımlarla dikkat çeken Türkiye, yakın zamanda kripto pazarına yön veren ülkelerden biri haline gelebilir. Birçok Türk yatırımcı ise yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle genç kesim tarafından ilgi gören endüstri, yakın zamanda kripto dünyasına birçok yeni yatırımcı ekledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!