ABD’nin En Büyük İki Fonu Bitcoin (BTC) İçin Fiyat Tahmininde Bulundu

ABD’deki en iyi iki fonu, Bitcoin’in (BTC) uzun vadede 130.000 ila yarım milyon dolar arasında herhangi bir seviyeye ulaşacağına inanıyor.

JPMorgan, Bitcoin’in 130.000 dolar seviyesine ulaşmasını beklerken, Ark Invest BTC’nin piyasa değerinin altınınkini geçmesini bekliyor. Her iki fondan da gelen iyimser makro tahmin, bir güvenli liman varlığı olarak popülaritesini artıran Bitcoin’in sınırlı arzına dayanıyor.

ABD doları endeksinin görünümü düşüşüne devam ediyor. Bu sebepten dolayı enflasyon korkusu ve finans piyasalarında artan likidite, dolar gibi rezerv para birimlerinin değer kaybetmesine neden oluyor. Örnek olarak Ark Invest, fonun piyasa değeri ile altını geçmesini beklediğini göz önünde bulundurarak, Bitcoin’i gelecekte 500.000 dolara yakın bir seviyelerde görüyor. Şu anda, Bitcoin’in piyasa değeri, altının kabaca% 10’una eşit.

Bitcoin gibi bir milyar doların üzerinde kripto para birimine sahip olan Winklevoss ikizleri, geçmişte benzer bir tez ortaya attılar. Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss, “500.000 Dolarlık Bitcoin Davası” başlıklı yeni popüler makalesinde şunları söyledi:

“Bugün, yer üstü altının piyasa değeri, iyimser bir şekilde 9 trilyon dolar civarında yer alıyor. Bitcoin’e değer biçmek için bir altını ele alma konusunda haklıysak ve Bitcoin bu yolda devam ederse, o zaman Bitcoin için boğa durumu senaryosu, 45’in katları. Başka bir deyişle, Bitcoin’in fiyatı bugün bulunduğu yerden 45 kat daha fazla olabilir, bu da Bitcoin başına 500.000 ABD doları fiyat görebileceğimiz anlamına geliyor. “

Bu arada, JPMorgan 130.000 dolar gibi nispeten daha düşük bir hedef belirledi. Bu tahmin, Bitcoin için vadeli bir hedef olarak daha gerçekçi, çünkü belirtilen seviye gelmesi BTC’nin değerini yaklaşık 2.73 trilyon dolara ulaşmasıyla mümkün olacak bu da çok uzak bir hedef olmadığı gerçeğini ortaya koyuyor.

Bitcoin Jack olarak anonim isimi ile bilenen bir trader’a göre, SOPR göstergesi kısa vadede bir miktar kar elde edilebileceğini tahmin ediyor. SOPR göstergesi, piyasada ne kadar BTC’nin kâr ettiğini ve dolayısıyla bir satışa karşı savunmasız olduğunu ölçer. Trader şunları söyledi:

“Trend onayına hazır olmak için hacim profilindeki tüm belirli ilgi alanlarını hemen hemen doldurdu trend onayını kısa zaman içerisinde bekliyorum. Aksi takdirde 1-2 haftadan fazla sürecek başka bir düzeltici yapıya sıfırlayacağımızı düşünüyorum.”

Bir diğer kripto para trader’ı Scott Melker, Bitcoin’in S&P 500 ve ABD borsasına karşı iyi performans gösterdiğini vurguladı ve bu da onu bir değer deposu olarak hala avantajlı kılıyor.

“Çoğu varlığın değeri yükseldi  çünkü payda değer kaybetmekte olan USD’dir. Hisse senetlerine karşı deflasyonist bir varlığa baktığınızda, çok daha az etkileyici görünüyorlar.”

Bitcoin, risk açısından ABD borsasından daha iyi performans göstermeye devam ettiği sürece, yakın ve orta vadede hem perakende tüccarlar hem de yüksek net değerli yatırımcılar için ilgi çekici olmaya devam edecektir.

Comments (0)
Add Comment