ABD’li Yatırım Şirketinden Shiba Inu Uyarısı: 5 Noktaya Dikkat

ABD’li yatırım şirketi The Motley Fool analistlerinden Sean Williams’a göre popüler memecoin Shiba Inu (SHIB) yatırımcıları muhtemelen çok para kaybedecekler. Analist, SHIB’in kazançlarının oldukça etkileyici olduğunu ancak memecoin’in şu anda kripto alanındaki en tehlikeli “yatırım” fırsatı olduğunu düşünüyor. Kriptoarena.com olarak Williams’a göre SHIB’in en tehlikeli kripto yatırımı olmasının beş nedenini inceliyoruz.

Analiste göre SHIB gerçek dünya faydasından yoksun

Analist Sean Williams, kripto para birimlerinin büyük çoğunluğunun gerçek dünya kullanım durumu olmadığını düşünüyor. Ancak Shiba Inu söz konusu olduğunda, gerçek dünya kullanımı özellikle daha düşük. Piyasa değerine göre 11. en büyük kripto para birimi olmasına rağmen, dünya çapında sadece 365 iş yeri bu altcoin’i ödeme olarak kabul ediyor. Bir başka deyişle, tüm küresel işletmelerin yalnızca yaklaşık yüzde 0.00007’si SHIB’i ödeme olarak kabul ediyor. Analiste göre AMC’nin memecoin’i ödeme olarak kabul etmesine rağmen kimse SHIB’i AMC’de alışveriş yapmak için kullanmayacak.

Shiba Inu (SHIB)’nun rekabet avantajı yok

Williams SHIB’in rekabet avantajını temsil etmek amacıyla hiçbir şey sunmadığını iddia ediyor. Analist ayrıca Ethereum Blockchain’i üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 token’ı olan SHIB’in oldukça popüler olan Ethereum ağına eşlik eden aynı yüksek işlem ücretleri ve işlem gecikme süreleri ile uğraşmak zorunda olduğunu savunuyor. Dahası, sürekli olarak yeni Blockchain projeleri tanıtılıyor. Geçen ay, CoinMarketCap.com tarafından yaklaşık 1.900 yeni kripto para birimi listelendi. Analiste göre bu projelerin çoğu başarısız olacak olsa da bazıları Shiba Inu (SHIB)’nun getirdiği yenilikleri kolayca geride bırakacak.

Elon Musk’ın SHIB ile ilgisi yok

Analist, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın köpek temalı bir meme hakkında tweet attığında ralli yapmasının, SHIB’in tartışmasız en tehlikeli kripto para birimi olmasının bir başka nedeni olarak görüyor. Ancak analiste göre Musk’ın tweet’lerinin SHIB ile alakası yok. Ayrıca, kripto portföyünü açıklayan Musk’ın SHIB’i elinde tutmadığı da ortaya çıktı. Bununla birlikte, Shiba Inu cinsi bir köpek meme’inden ilham alan Dogecoin, Musk’ın en önemli yatırımlarından biri oluyor. Musk daha önce, ağı geliştirmek için Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalışacağını tweet atmıştı.

Tarih SHIB gibi kripto para birimlerinin tarafında değil

Tarih ayrıca, kripto alanındaki devasa kazanımların büyük geri dönüşlerle karşılandığını inkâr edilemez bir şekilde gösteriyor. Analist son zamanlarda, 10 ay ila 30 ay gibi nispeten kısa zaman dilimlerinde yüzde 24 bin ile yaklaşık yüzde 461 bin arasında herhangi bir yerde kazanan birkaç kripto paranın performansını incelediğini açıklıyor. Williams’ın araştırmasına göre bu kripto para birimleri zirveye ulaştıktan sonra, sonraki 12-26 aylık dönemde değerlerinin yüzde 93 ila yüzde 99’unu kaybetmeye devam ettiler. Shiba Inu, 27 Ekim’deki en yüksek seviyesinden yüzde 59’a kadar geri çekildi. Analiste göre bu sebeple tarih, bunun uzun süreli bir patlamanın sadece başlangıcı olduğunu gösteriyor.

Analiste göre sosyal medyada Shiba Inu (SHIB)’nun gerçek dışı bir reklamı yapıldı

Son olarak, Reddit veya Twitter gibi sosyal medya platformlarına göz atan analiste göre, SHIB’in “pump’lanmasını” teşvik eden sayısız gönderi olduğunu gösteriyor. Analist, SHIB’in uzun vadede yükseleceği beklentilerine inanan yatırımcılar olduğunu, ancak Twitter’da “SHIB” veya “Shiba Inu” ve “pump” kelimesini içeren çok sayıda gönderiye rastladığını ifade ediyor. Williams, kısa vadeli trader’ların veya bazı acemi yatırımcıların Shiba Inu’yu sosyal medya aracılığıyla açıkça etkilemeye çalıştığını gösteriyor. Son olarak Williams, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yatırımcıları korumakla görevlendirilmiş olsa da kripto para birimi alanındaki düzenleyici gözetim eksikliğinin, SEC’in yatırımcıları kripto para dolandırıcılığından ve doğrulanmamış çevrimiçi pumping’den korumak için pek bir şey yapamayacağı anlamına geldiğini belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!