ABD Ekonomisinin Çökeceğini İddia Eden Ekonomistten Bitcoin Yorumu

Bazı analistler, artan gıda, petrol ve enerji fiyatlarının yanı sıra yaygın enflasyon nedeniyle doların ve piyasaların çöküşün eşiğinde olduğunu düşünüyor. ABD doları patlamak üzereyken ve enflasyon oranı yükselmeye devam ederken Robert Kiyosaki, Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi kripto para birimlerine yatırım yapma konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Kiyosaki, artan enflasyonun ‘ABD nüfusunun yüzde 50’sini yok edeceği’ konusunda uyardı

Stansberry Research’ten Daniela Cambone ile gerçekleştirilen röportajda konuşan, iş adamı ve kişisel finans kitabı “Zengin Baba, Yoksul Baba” nın yazarı Robert Kiyosaki, yükselen enflasyonun daha da kötüleşecek büyük bir krizin işareti olduğu konusunda uyardı ve “repo piyasası tekrar tersine döndü” diyerek bir durgunluğun ufukta olduğunu belirtti. En büyük endişesini paylaşan Kiyosaki şunları söyledi:

Hepimizin bildiği gibi Amerika artık hiçbir şey üretmiyor. Bildiğiniz baloncuklar üretiyoruz. Biz sadece hava kabarcıklarını üfledik, böylece artık gayrimenkul, hisse senedi ve tahvillerde büyük bir balona sahibiz. Sonra Biden kilit boru hattını çıkardığında bizi buradan sildi.

Enflasyon yükseliyor ve ortalama bir Amerikalının 1.000 doları yok. Amerikalıların yüzde 40’ının 1000 doları yok. Dolayısıyla enflasyon yükseldiğinde ABD nüfusunun yüzde 50’sini yok edeceğiz ve işte o zaman devrim başlıyor. Ayrıca ünlü yazar, borsa ne zaman çökerse, 401 binin başarısız olacağını ve bir emeklilik planı ile emekli maaşlarının ödenemeyeceğini vurguluyor. Ayrıca yükselen gıda fiyatlarının ciddi bir sorun haline gelmesiyle ABD’yi boru hattından çekmenin etkilerine şöyle dikkat çekti:

Biden ABD’yi boru hattından çektiğinde petrol fiyatları yükseldi. Petrol gübre üretir ve gübre artık ucuz olmadığında insanlar yiyecek üretemez ve ortalama bir Amerikalının hiçbir şeyi yoktur.

Amerikalıların yüzde 40’ının hiçbir şeyi yok, enflasyon oranları onları çok üzebilir. Bir borsa çöküşü bebek patlamalarını düşürebilir. Bu yüzden ciddi ciddi başımız belada.

Ünlü iş adamı Kiyosaki’den Bitcoin ve kripto piyasasına yatırım tavsiyesi

ABD doları patlamak üzereyken ve kendimizi korumak için Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi kripto para birimlerine yatırım yapma konusunu tartışırken Kiyosaki şunları söyledi:

En iyi anlaşmalar her zaman erken yapılır. Bu yüzden insanlar Bitcoin’e yatırım yapıyor musunuz dediğinde altı bin dolar iken evet diye cevaplıyorum. Solana hala erken aşamada ve altcoin SOL’un uzun bir şansı var.

Sonunda, hükümetin kriptosu olursa, o noktada yaptığınız her şeyi bileceklerine inandığını söyledi. Ve hükümete güvenmediğini belirtti.

Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!