4 Uzman CNBC’ye Konuştu: Bitcoin Neden Düşüyor, Ralli Ne Zaman Gelecek?

Bitcoin, Ekim ayına iyi bir başlangıç yaptı ve iki hafta önce 43.400 dolardan 57.500 doları geçerek sadece iki haftada yüzde 32’lik bir kazanç elde etti. Analistlere göre, BTC’deki mevcut düşüş Binance’ın Çin kısıtlamalarını açıklamasından ve altcoin piyasasındaki ivme kaybından kaynaklanıyor. Analistler, BTC’nin büyük olasılıkla Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağına inanıyor.

Bitcoin neden düşüyor?  Yeni ATH’den önce hangi seviyelere düşebilir?

Borsa, Çin’den platformuna giriş yapan kullanıcıların hesaplarının kısıtlanacağını belirtirken, Çince yapılan açıklamada ayrıca Çin yuanı OTC pazaryerinin de 31 Aralık’tan sonra platformdan kaldırılacağı duyuruldu. Haberin hemen ardından, Bitcoin 56.300 dolar seviyesinden 55 bin dolara geriledi. BTC an itibariyle, 54.965 dolardan işlem görüyor. Binance haberlerinin yanı sıra, bazı analistler, Bitcoin üzerinde baskı oluşturduğuna inandıkları altcoin pazarındaki düşüşü de suçladılar.

 

Kripto para borsası Eqonex’in küresel ticaret başkanı Matt Bloom, “altcoin piyasası kan kaybederken, Bitcoin de buna tepki verdi” açıklamasını yaptı. Ethereum yüzde 1,5, Litecoin yüzde 3,3, Filecoin ve Shiba Inu ise yüzde 10’un üzerinde düşüş kaydetti. BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan önce düşüş yaşayabilir. Fairhead Strategies’ten Katie Stockton CNBC’ye şunları söyledi:
Piyasaya girmek isteyenler birkaç hafta bekleyebilirler. Bitcoin, kritik destek noktası olan 47 bin ila 48 bin dolara gerileyebilir.

 Ralli Kasım’da başlayıp Şubat’a kadar devam edecek

Bununla birlikte, çoğu analist, düşüşe rağmen, Bitcoin (BTC)’in başka bir tarihi zirveye doğru ilerlediğine inanıyor. Bunlardan biri, kripto para ticaret şirketi Quadency’nin CEO’su Rosh Singh. CEO, “Çoğu analist, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini tahmin ediyor ve muhtemelen Ocak, Şubat’a kadar devam edecek bir ralli var.” ifadesini kullandı.

 

Analistlerin iyimser olmalarının nedenlerinden biri, Bitcoin (BTC)’e yönelik kurumsal girişlerin armasıdır. Glassnode’dan gelen veriler, özellikle 10 milyon doların üzerindeki yüksek ölçekli işlemlerin son haftalarda hızla arttığını ve Ekim ayındaki yüzde 32’lik artışın faktörlerinden biri olduğunu ortaya koydu. Fundstrat Global Advisors’ın dijital varlık stratejisti Armando Aguilar, MarketWatch’a yaptığı açıklamada, tahminlerini yaygın olarak kullanılan stok akış modeline dayanarak Bitcoin (BTC)’in Kasım ayında 70 bin dolara ulaşmasını beklediğini söyledi ve şunları ekledi:
Bir önceki rekor seviyeye çıkışı sırasında BTC’nin, muhtemelen kurumsal girişlerden ve uzun pozisyonlara giren büyük trader’lardan daha büyük boyutlu işlemlerde benzer bir artıştan yararlandığını gözlemleniyoruz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment