21-26 Şubat: İşte Öne Çıkan Kripto Para Haberleri!

Kripto para piyasası savaş haberleriyle çalkalanırken, Bitcoin (BTC) fiyatı hafta içinde yaklaşık 34.000 – 41.000 dolar seviyelerinde oynamalar yaptı. BTC, 21 Şubat Pazartesi sabahı 39.000 dolar civarında başlarken, haftanın son gününde büyük bir düşüşle 34.000 dolara kadar geriledi. BTC fiyatı,şuan 39.000 civarlarında işlem görmeye devam ediyor. CoinMarketCap verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri 1,78 trilyon dolar olarak hesaplanırken, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 41,7 seviyesinde. Piyasaya yön veren Bitcoin’in haftalık fiyat özetinden sonra işte geçtiğimiz haftanın kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Kripto para portföyü seyahat vizesi almak için kullanılabilir mi?

Pandemi sırasında ülke sınırlarını geçebilen uluslararası gezginler için kendilerini geçindirebilecek finansal güce sahip olduklarını kripto paralar ile kanıtlamak oldukça yeni bir konsept. Birçok ülke, pandemi dönemi boyunca COVID-19 tedbirleri kapsamında kapılarını ziyaretçilere kapattı. Bazı ülkeler ise bu süreçte öğrencileri, emeklileri ve göç yoluyla uzun süreli oturum almaya çalışanları kabul etmeye devam etti. Normal şartlarda ülkeler, ziyaretçilerden hem kendilerini geçindirebilecek kadar birikimleri olduğunu hem de yasa dışı çalışmalarının daha az olası olduğunu kanıtlamaları amacıyla mali durumlarını belgelemelerini talep ediyor.

Kazakistan, yasadışı kripto çiftliklerini kapatıyor

Kazakistan Enerji Bakanlığı, kripto madenciliği yapan 13 Bitcoin (BTC) çiftliğinin kapatıldığını duyurdu. Kazakistan, bunu son yıllarda popüler hale gelen Bitcoin madencilik sektörüne yönelik düzenleme çabasının bir parçası olarak yaptığını yapıyor. Madenciler, resmi açıklamaya göre toplam 202 megawatlık güç tüketimi ile çok fazla enerji kullanıyordu. Bu nedenle Kazak hükümeti, madencilik çiftliklerini tespit etmeye ve elektrik şebekelerini kesmeye devam edecek. Ayrıca, tespit edilen yasadışı madencilik çiftlikleri ile ilgili soruşturma yürütülecek.

Ukrayna merkezli Bitcoin borsasında işlem patlaması!

Rusya-Ukrayna geriliminin ardından büyük bir Ukrayna kripto para borsasında Bitcoin (BTC) ve altcoin işlem hacminin arttığı ortaya çıktı. CoinGecko veri kaynağına göre, 24 Şubat tarihinde Kuna borsasındaki hacim neredeyse üç katına çıkarak 4 milyon doları aştı.

OpenSea teklif verme ve satın alma özelliklerini askıya aldı

OpenSea’nin kullanıcılarına NFT listelemelerini taşımak için verdiği süre geçtiğimiz hafta içinde bitti. Platform, son günün ardından sitede bazı özelliklerin taşıma işlemleri nedeniyle kullanılamıyor olabileceğini duyurdu. Kripto NFT pazar yeri, 19 Şubat’ta yeni bir akıllı sözleşme uygulamaya başladı ve kullanıcılardan NFT listelemelerini eski sözleşmeden yeni sözleşmeye taşımalarını talep etti. OpenSea, güncellemenin toplu listeleme, daha açıklayıcı imzalar ve aktif olmayan listelemelerin kaldırılması gibi yeni özellikler getireceğini açıkladı.

Apple Pay yaptırım uygulanan Rus bankalarına desteği durdurdu

Rusya’nın Ukrayna’da düzenlediği “özel askeri operasyon” nedeniyle yaptırım uygulanan bazı Rus bankaları, Apple Pay ve Google Pay gibi büyük ödeme hizmetlerini artık kullanamayacak. Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB, Sovcombank, Otkritie, Novikombank ve Promsvyazbank, Bank of Russia’nın cuma günü yaptığı açıklamaya göre ABD tarafından yaptırım uygulanan şirketler arasında yer alıyor. Daha fazla kripto para haberi için, KriptoArena.com web adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!