Zincir Üstü Veriler Ethereum İçin Neye İşaret Ediyor?

Ethereum (ETH), an itibariyle 4.531 dolardan işlem görüyor. ETH, günlük grafikte görüldüğü gibi önemli bir yükselişe hazır görünüyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.859 dolara ulaşılması için birkaç direnç noktası bulunuyor.

 

Ethereum, 4.579 dolar seviyesindeki direnci aşmalı

Teknik veriler incelendiğinde, ETH fiyatı yeni bir fiyat artışına doğru önemli bir hamle için hazır görünüyor. Ethereum boğalarının odaklanması gereken tek hareket, yükselen kanalın alt sınırındaki 4.579 dolardaki ani direncin üstesinden gelmek. Bu kritik seviyenin üzerinde bir kırılma, Ethereum fiyatını yükselen kanalın sınırlarına geri getirecektir. Böylece, ETH fiyatı 5.180 dolara ulaşarak yeni bir rekora imza atmış olacak. Ancak ETH, yükselen kanalın orta sınırının 10 Kasım’ın en yüksek seviyesi olan 4.868 dolar seviyesinde önemli bir dirençle karşılaşacak.

Çeşitli teknik göstergeler yukarıda betimlenen bu olumlu görünümü teyit ediyor. Başlangıç ​​olarak, yükselen hareketli ortalamalar ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesinin yukarı hareketi, kontrolün ETH boğalarının elinde  olduğunu gösteriyor. Ek olarak, SAR metriği ve Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) göstergesi günlük grafikte Ethereum satın al sinyali gönderiyor. Bu, 30 Kasım’da SAR’ın fiyatın altına düştüğü ve MACD çizgisinin Ethereum’un yükseliş tezini doğrulayan sinyal çizgisinin üzerine çıktığı zaman gerçekleşti

Zincir üstü veriler, önemli destek seviyelerine işaret ediyor

Ayrıca, IntoTheBlock’un OMAP modelinden elde edilen zincir üstü ölçümler, Ethereum’un üst seviyelerde nispeten zayıf bir dirençle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ethereum IOMAP grafiğinden, 50 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) tarafından benimsenen 4.308 dolar civarındaki anlık desteğin, daha önce yaklaşık 1,64 milyon adres tarafından yaklaşık 3,53 milyon ETH satın alındığı 4.250 dolar ve 4.384 dolar fiyat aralığında olduğu görülebilir. Bu destek, Ethereum fiyatını bu noktanın altına çekmek için herhangi bir satış baskısına direnecek kadar sağlam. Aynı IOMAP grafiği, ETH için çok az direnç noktası olduğunu ve yükseliş görünümüne güven kattığını ortaya koyuyor.
Olumsuz senaryoda ise, RSI, günlük grafikte görüldüğü gibi Ethereum fiyat hareketinde negatif bir sapma gösteriyor. Bu, ayıların, belki de devam eden kar alma ve yeni Omicron Covid varyantı etrafındaki belirsizlikler ve Fed Başkanı Powell’ın önemli ölçüde olumsuz açıklamaları nedeniyle ETH fiyatını aşağı çekmekten vazgeçmediği anlamına geliyor. Bu nedenle, 50 günlük SMA desteğinin 4.308 dolar civarında altına düşmesi, ETH’nin 4.000 dolar seviyesine veya 100 günlük SMA’nın 3.162 dolara düştüğünü görebilecek büyük satış siparişlerini tetikleyecektir. Daha fazla kripto para haberi için, kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!