Zincir Üstü Analisti: Bitcoin (BTC)’de Bu Seviye Dikkatle Takip Edilmeli!

Popüler zincir üstü analisti Will Clemente, koronavirüsün yeni varyantı omicron nedeniyle kripto para piyasasında meydana gelen sert düşüşten sonra, Bitcoin (BTC) için yeni destek seviyesini belirlediğini söyledi.

53 bin dolar seviyesi, dikkatle takip edilmeli!

Clemente, 430 bin Twitter takipçisine, göz önünde bulundurulması gereken fiyat seviyesinin 53 bin dolar olduğunu ve henüz büyük bir toparlanma belirtileri görünmediğinden, Bitcoin’in bu destek seviyesinde test edilmesinin şaşırtıcı olmayacağını söyledi. Analist, “Covid haberleri iyi bir gelişme değil. Büyük miktarda tasfiye gelebilir. Bu nedenle, fiyat daha da düşebilir. Bununla birlikte, zincir üstü boğa piyasası destek bandı dediğim seviye 53 bin dolar” ifadesini kullandı.
Bitcoin 24 saatlik en yüksek seviyesi olan 59.445 dolaran yüzde 8.6 düşüşle an itibariyle 54.305 dolardan işlem görüyor. Yeni blog yazısında Clemente, harcanan çıktı kâr oranı (SOPR) verilerinin BTC yatırımcılarının tokenlerini zararla satmaya henüz hazır olmadığını gösterdiğini ve bu da destek bandının tutabileceğinin bir işareti olduğunu söylüyor. SOPR, BTC sahiplerinin kâr veya zararla satış yapıp yapmadığını gösteren zincir üstü bir ölçümdür. Clemente ayrıca, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının kısa vadeli yatırımcılardan gelen satış baskısını bastırdığı bir model gördüğünü söylüyor. Analist, son düzeltmeye rağmen BTC’de hala iyimser olduğu belirtti, ancak zincir üzerindeki önemli metriklerin net düşüş sinyalleri verdiğini gördüğünde duruşunu değiştirmeye hazır olduğunu ekledi. Analiste göre, eğer gerçekten bir boğa piyasasındaysak, 53 bin dolar seviyesideki desteğin tutunması gerekiyor.

Kripto para danışmanlık şirketinden kritik Bitcoin yorumu

Uzmanların ayı piyasasına yönelik açıklamalarının ardından, Bitcoin, bir kez daha durgun bir fiyat hareketi izliyor. Bitcoin, 2021’in başlangıcında 29. 286 dolar seviyesinde işlem görürken, an itibariyle 54.305 dolardan işlem görüyor. Bu da sene başından beri yüzde 88’lik bir artış anlamına geliyor. BTC, 1,04 trilyon dolarlık bir piyasa değeri ve yüzde 41,6’lık bir piyasa hakimiyeti ile durgun bir fiyat hareketi seyrediyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz gibi, kripto para piyasası bir belirsizlik içinde ve uzmanlar piyasanın Kasım ayının başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, ivmesini kaybedip kaybetmediği konusunda ikiye bölündü. Kripto danışmanlık ve eğitim platformu Eight Global BTC fiyatı için şu açıklamayı yaptı:
 Ne yazık ki, Bitcoin 59,5-60,5 bin dolarlık kritik direnç bölgesini kırmayı başaramadı ve şimdi daha düşük bir dip yapıyor. BTC’nin şu anda işlem gördüğü yeşil böle destek olarak kalmalıdır; tutmazsa, BTC’nin 52,5 bin dolara düştüğünü görebiliriz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!