Enflasyon Fena Çarptı! Wall Street Baskı Altında! Kripto Paralara Etkisi Nasıl Olacak?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kritik destek seviyelerinin altına düşerken, genel kripto para piyasası, baskı altında işlem görmeye devam ediyor.  ABD Çalışma Bakanlığı Haziran 2021 enflasyon verilerini yayınladığı için kripto piyasası, 13 Temmuz Salı günü baskı altına girdi.

Yüksek enflasyon kripto para piyasasını baskı altına aldı!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yıla göre yüzde 5,4 artarak Haziran ayında 13 yılın en yüksek seviyesini tetikledi. Enflasyon artışı, hükümetlerin sokağa çıkma kısıtlamalarını ve tüketici harcamalarını azaltmasıyla ortaya çıkıyor. Ayrıca pandemi döneminde düşüşte olan sektörler de faaliyetlerine yeniden başladı. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Wall Street baskı altına girdi.

 

Yeni enflasyon verileri, ikinci çeyrekteki güçlü kazanç sezonunu da gölgeledi. Ava Trade’in baş piyasa analisti Naeem Aslam, Yahoo Finance’e, enflasyon rakamları beklenenden daha yüksek olduğu için ayıların Wall Street’i kontrol altına aldığını söyledi. Böylece, Bitcoin ve genel kripto alanı üzerinde de bir dalgalanma etkisi yarattı. Geçmişte, kripto piyasası, geleneksel borsadaki hareketlere nispeten benzer davrandı. Geçen ay boyunca, kripto para piyasası dünya çapında artan düzenleyici baskı nedeniyle baskı altındaydı.

Kurumsal yatırımcılar durumu fırsata çeviriyor!

Ava Trade’den piyasa analisti, kurumsal yatırımcıların bu düzeltme sırasında kripto para piyasasına para yatırmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Analist, dünyanın en büyük yatırım yönetimi firması Capital Group’un son girişinden alıntı yapıyor. Finans devi, bilançosunda 100 bin’den fazla Bitcoin tutan MicroStrategy’de (MSTR) yüzde 12.2 hisse aldı. Aslam şu açıklamaları yaptı

 Bu işlemin bir sonucu olarak Capital Group, kripto para birimlerine dolaylı olarak maruz kaldı ve yatırımcılara kripto para sektörünün parlak bir geleceği olduğuna dair güvence verdi.

 

Salı günü, Bitcoin (BTC) 33 bin dolarlık kritik desteğinin altına düştü. Öte yandan, altcoin sektörü, Ethereum’un 2 bin doların altına düşmesiyle daha derin bir düzeltmeye girdi. An itibariyle, ETH 227 dolarlık bir piyasa değeri ile 1941 dolardan yüzde 4,39 düşüşle işlem görüyor. Haftalık grafiklerde Ethereum (ETH) fiyatının yüzde 18’inden fazlasını kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!