Yeni Yasa Tasarısı Geliyor: Bu 3 Altcoin Yasallaşabilir!

New York’lu milletvekilleri, yasal ödeme aracı olarak kripto para birimlerinin kabul edilmesine olanak sağlayan bir yasa tasarısı önerisinde bulunuyor. Bu 3 altcoin projesi ise yasallaşabilir! İşte detaylar…

Bu 3 Altcoin projesi yeni tasarı ile yasallaşabilir!

26 Ocak’ta New York’taki milletvekilleri eyalet senatosuna hükümet kuruluşlarının kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak kabul etmesine olanak tanıyan bir yasa tasarısı önerdi. Önerilen mevzuat, New York Meclisi Yasa Tasarısı 2532 yasalaşırsa, kripto para birimlerinin belirli durumlarda ödeme olarak kullanılmasına izin verilebilir.

Tasarı, ticarette kripto para biriminin kullanımını teşvik ediyor gibi görünmüyor. Bunun yerine, devlet kurumlarının kripto para birimleri kullanmasına izin vermek için mevcut mevzuatı değiştirecektir. Bu yasa ile beraber ödemeler değişebilir ve kurumlar, vergiler, kira, para cezaları, cezalar, faiz ve daha fazlası için ödemeler için kripto para birimi alabilir. Ek olarak, faturanın ifadesi, bazı kripto para birimi ödemelerinin, nihai ödemenin tamamı alınana kadar şartlı olabileceği anlamına gelir. Ek olarak, ifade, aksi takdirde işlem maliyetlerini karşılaması gerekeceği durumlarda devletin bir ücret koymasına izin vermektedir.

Tasarıda listelenen izin verilen para birimleri Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin olarak açıklandı. Bu durum diğer kripto para birimlerinin de yakın zamanda tanınabilirliğini artırabilir. Fakat anlık olarak bu 4 kripto para biriminden başkası gözükmüyor.

New York katı kurallarını esnetiyor mu?

Bu tasarı, kripto dolandırıcılığını ve kripto görev güçlerinin kurulması amacıyla Clyde Vanel tarafından ortaya atılmıştı. Henüz yasalaşmayan tasarının yürürlüğe girmesi için New York Meclisi ve Senatosu tarafından onaylanması ve Vali Kathy Hochul tarafından imzalanması gerekiyor. 2017’den beri tanıtılan yasa önerisi, garantisinin edilmediğini de ortaya koyuyor.

Öte yandan katı politikalarıyla dikkat çeken şehir New York, bu son yasa tasarısı önerisi ile beraber biraz kuralları yumuşatmış gibi görünüyor. Son olarak ABD, geçtiğimiz yılın sonlarında kripto madenciliğine katı düzenlemeler getirdi.

Bununla beraber kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere tasarıda ismi geçen kripto para birimlerinin fiyat durumu şu şekilde:

  • Bitcoin Cash, son 24 saat içerisinde yüzde 1.3 düşüş yaşadı ve BCH anlık olarak 133 dolardan işlem görüyor.
  • Lider altcoin projesi Ethereum, son 24 saat içerisinde yüzde 0.5 yükseliş yaşadı. Anlık olarak 1.591,95 dolardan işlem görüyor.
  • Litecoin, son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 0.4 yükseliş yaşadı ve anlık olarak 88,53dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!